• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Activiteiten
RadioNL Zomertoer!

Zondag 27 Augustus
Evenementen terrein aan de Norgerweg in Roden

Elk jaar, in het laatste weekend van de bouwvak staat Roden in het teken van het Zomerfeest! Op zondag is het evenemententerrein aan de Norgerweg het decor van het groots Nederlands talig muziek spektakel, de RadioNL Zomertoer!. O.a. Frans Bauer, , Jan Smit Jannes, Wolter Kroes, Jan Smit en vele andere toppers hebben hier op het podium hun opwachting al gemaakt.

De toegang is gratis
lees meer . . .
 
Rodermarkt Feestweek

Van Vrijdag 22 t/m Woensdag 27 September

Rondom de Rodermarkt op de 4e dinsdag in September wordt sinds jaar en dag de Rodermarkt Feestweek georganiseerd. I.s.m. de Jaarbeurs van het Noorden, de plaatselijk horeca en de gemeente staat Roden zes dagen lang op z'n kop. De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert die dagen de kermis, de Rodermarktparade, een auto-oriënteringsrit, de Roder waren- en paardenmarkt en de kortebaandravrij.

De toegang is gratis.
lees meer . . .
 
Rodermarktparade

Zaterdag 23 September 2017
Aanvang middagparade: 13:30
Aanvang avondparade: 19:00

Sinds 1964 wordt er op de Rodermarkt zaterdag de traditionele parade gehouden. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen naar Roden om de Rodermarktparade te bewonderen. Dit jaar vindt op 23 September de 53e Rodermarktparade plaats. Het motto voor deze parade is “Let me entertain you”. Er doen 17 praalwagens aan mee. Beide parade's worden vergezeld door meerdere showcorpsen.

De toegang is gratis.
lees meer . . .
 
Auto Oriënteringsrit

Maandag 25 September - Café het Hart van Lieveren
Inschrijven van 18:00 tot 19:00 uur

Op de maandag avond tijdens de Rodermarkt feestweek organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden een auto oriënteringsrit. Velen weten jaarlijks de weg naar café het Hart van Lieveren te vinden voor de rit die wordt uitgezet door ervaren heren Jan Kemkers en Dick Bathoorn. Na afloop volgt er een prijsuitreiking met een uitleg van de route.
lees meer . . .
 
Roder waren- en paardenmarkt

Dinsdag 26 September
Paardenmarkt van 06:00 - 14:00 uur
Warenmarkt van 08:00 - 17:00 uur

Als sinds jaar en dag staat de vierde dinsdag in September in het teken van de Rodermarkt. Het begon als een paardenmarkt maar inmiddels is er ook een grote warenmarkt bij gekomen. In 2013 heeft de Vereniging voor Volksvermaken Roden de organisatie overgenomen van de gemeente.

De toegang is gratis.
lees meer . . .
 
Kortebaandraverij

Woensdag 27 September 
Aanvang 13:30 uur
Opening Totalisator: 13:00 uur

Op Rodermarktwoensdag 27 September 2017 vindt de 43e kortebaandraverij met totalisator plaats op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt deze weg bedekt met zand, waarna er de draverij wordt gehouden. Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky's..

De toegang is gratis
lees meer . . .
 
Intocht Sinterklaas

Zaterdag 18 November
Aanvang Heereborch: 13:00 uur
Ontvangst Heereborch: 13:30
Aanvang show in de Pompstee: 14:45 (zaal open: 14:15)

Elk jaar nodigt de Vereniging voor Volksvermaken in samenwerking met de Zakenkring Roden de goedheiligman uit voor een rondrit door het centrum van Roden en een leuke show in de Pompstee. Uiteraard gaan de kinderen allemaal met een zakje snoep naar huis.

De toegang is gratis.
lees meer . . .
 
Weihnachtsmarkt

Zaterdag 9 December van 11:00 - 18:00 uur
Centrum van Roden

De Roder Weihnachtsmarkt is een Duitse markt met een knipoog naar de feestdagen en wordt georganiseerd i.s.m. de Roder Zakenkring. Een zeer gezellig Weihnachtsmarkt met ruim 100 standhouders, twee podia met koren en orkestjes, een kunst ijsbaan van ruim 150 m2 en veel gezellige eet en drink standjes.

De toegang is gratis.
lees meer . . .
 
Neutje Schieten

Maandag 17 April 2017 - H.R.C. Onder de Linden Roden
Aanvang vanaf 09:30 uur.

De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert jaarlijks op tweede paasdag traditiegetrouw het neutje schieten bij Onder de Linden. Het spel wordt door jong en oud gespeeld. Het evenement is tevens de aftrap van weer een seizoen vol evenementen van Volksvermaken.
lees meer . . .
 
Hemelvaart

Woensdag 24 Mei t/m Zondag 28 Mei

Rond Hemelvaart staat Roden altijd in het teken van het “Kleintje Rodermarkt”. Deze gezellige week begint op de woensdag voor Hemelvaart met de opening van de kermis en staat bol van activiteiten zoals het CH Springen en Dressuur, Ponyconcours, Grote Braderie, Vuurwerkshow en Oldtimer Tractoren. Daarnaast is het ook in de horeca goed toeven met de vele artiesten bands die zorgen voor een echte 'Rodermarkt' sfeer.

De toegang is gratis
lees meer . . .
 
Concours Hippique

Donderdag 25 Mei: CH Springen en Dressuur
Zaterdag 27 Mei: Pony Conours
Zondag 28 Mei: CH Tuigen

Het Hemelvaartsweekend staat traditie getrouw helemaal in het teken van het paard. Op Hemelvaarts donderdag is er het grote concours springen op het evenementen terrein aan de norgerweg en dressuur op het terrein van de Havezate Mensinge. Op Zaterdag mag de jeugd zijn of haar kunsten laten zien tijdens het Pony Concours en op Zondag vind het concours tuigpaarden plaats op het evenementen terrein.

De toegang is gratis
lees meer . . .
 
46e Lus van Roden

Zaterdag 15 Juli vanaf 16:00 uur
Start/Finish op de Brink in Roden

Op Zaterdag 15 Juli wordt in Roden de 47e Lus van Roden vereden. De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Het parcours is gelegen in het centrum van Roden. 
De start en finish is voor Hotel Café Restaurant Onder de Linden aan de Brink

De toegang is gratis.
lees meer . . .