• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
De voorzitter . . .
dinsdag 23 maart 2010 17:00

Wij houden niet van half werk.

RODEN - Het seizoen voor Volksvermaken Roden begint formeel op 3 april met de seizoensopening van de Kinderboerderij. Twee dagen later staat het neutje schieten op het programma. En dan zijn we weer helemaal los, zegt voorzitter Pieter van den Bosch opgetogen. De preses vertelt over het programma en de kracht van de vereniging.

 

Het is de afgelopen periode hectisch geweest. Er waren dan weliswaar geen evenementen, achter de schermen moest heel veel geregeld worden. Inderdaad, we hebben onlangs afscheid genomen van Albertus Hamstra als bestuurslid. Daarentegen hebben Rik van der Es en Jan Tiesinga zitting in het bestuur genomen. Daarmee is ook de leegte die Dick Bathoorn achterliet, hij stopte vorig jaar, weer ingevuld. Met Jan en Rik hebben we twee prima mensen- met ervaring en tijd- weten te strikken. Voor het overige was er weinig schokkend nieuws van de ledenvergadering. Opvallend is misschien wel dat we meer geld aan sponsoring binnen hebben weten te krijgen. Dat geeft de kracht van de vereniging aan. Mensen blijven ons toch steunen, vooral ook omdat wij dingen voor het hele dorp organiseren. Voor jong en oud, wij bieden voor elk wat wils. Gelukkig zien de ondernemers dat ook en blijven ze ons steunen. Verheugend is ook dat we met MMP en Cofely twee extra hoofdsponsors hebben weten te strikken, zegt Van den Bosch trots.

Het programma wijkt niet heel veel af van andere jaren. Bepaalde onderdelen hebben wel duidelijk een boost gekregen. We hebben dit jaar weer een operette. Bovendien wordt Hemelvaart een echt paardensportweekend. Bovendien hebben we het een echte boost gegeven in de zin dat we meer kwaliteit bieden. Op donderdag is er springen in combinatie met dressuur op het Mensingecomplex. Bovendien komt er – en dat is nieuw- een kür op muziek. Op zaterdag is er een tuigpaardenconcours in de landelijke klasse. We hebben dus meer rubrieken, van een (veel) hoger niveau. Dat heeft overigens bloed, zweet en tranen gekost. Om het rond te krijgen hebben we zelfs het bondsbureau in Ermelo bezocht. Het is echter gelukt, en daar zijn we trots op. We verwachten dan ook veel publiek, ook uit andere delen van Nederland, zegt Van den Bosch, die verder meldt dat er tijdens Hemelvaart ook weer ringsteken op de Brink plaatsvindt en dat er dan een Tsjechisch blaasorkest (uit Litomysl) op zal treden.

Ook de Lus van Roden zal een upgrade krijgen. Het is de jubileumeditie en dus willen we in samenwerking met de Zakenkring tal van randactiviteiten organiseren. We denken bijvoorbeeld aan een braderie. Ik moet overigens zeggen dat het contact met de Zakenkring prima is. Niet dat het in het verleden niet goed was, de banden zijn wél weer aangehaald, en daar vaart iedereen wel bij. Verder hebben we dit jaar de oldtimerrit losgekoppeld van het Radio NL festival. Dat had vooral met de datum te maken. Radio NL staat traditioneel op de laatste zondag van de bouwvakvakantie gepland, voor de oldtimerrit gaf dat voor dit jaar teveel problemen. En dus hebben we het losgekoppeld.

Van den Bosch en zijn club staan open voor veranderingen, maar hechten zeker ook aan tradities. Het programma staat, al proberen we binnen bepaalde kaders altijd dingen net even anders te doen. Het moet wel interessant blijven. Temeer daar ‘het publiek steeds kritischer wordt. Men eist steeds meer en is niet erg snel enthousiast, weet Van den Bosch.

Ook dit jaar zal de Rodermarktparade weer het hoogtepunt moeten vormen van alle activiteiten die Volksvermaken organiseert. We hebben met Onze Kids een nieuwe wagen, maar nemen naar alle waarschijnlijk afscheid van de praalwagen van KV Noordenveld. Op dit moment is de basis voor de club te smal om een wagen te kunnen bouwen. Maar misschien is dat over een aantal weken wel weer anders. Verder gaan de kortebaandraverijen tijdens de Rodermarkt feestweek ook gewoon door, ondanks het technische faillissement van moederorganisatie NDR. Het unieke aan Roden is de ligging van het evenemententerrein in het centrum. Dat is echt iets heel bijzonders. Natuurlijk hebben we ook nagedacht over nieuwe evenementen. Wij houden echter niet van half werk. Als we iets nieuws willen, moet het ook iets goeds zijn, zegt Van den Bosch. Voor het overige heeft de voorzitter weinig nieuws. Ja, zegt hij nog, ‘het bestuur zal binnenkort de nieuwe pakken presenteren. De vorige kostuums zijn helemaal af. We zijn dus ook dit jaar weer herkenbaar aanwezig. Weten de mensen meteen wie ze aan kunnen spreken tijden de evenementen, lacht de voorzitter.

Evenementenagenda Volksvermaken Roden
3 april - Seizoensopening Kinderboerderij
5 april - Neutjeschieten, Onder de Linden
10 april - Operette ADO in de Pompstee
12-16 mei - Hemelvaartkermis
13 mei - Braderie, vlomarkt, concours hippique
14 mei - Ringsteekwedstrijd, vuurwerkshow
15 mei - Nationaal Concours Tuigpaarden
16 mei - Familiefietstocht
12 juni - Midzomerfestival, kunst- en keramiekmarkt
9 juli - Lus van Roden
8 augustus - Ot en Sien Oldtimer Toertocht
15 augustus - Radio NL artiestenshow
September Start 54e verloting
24-29 september - Rodermarktkermis
25 september - Rodermarktparade
26 september - Viswedstrijd
27 september - Orienteringsrit voor auto’s
28 september - Rodermarkt
29 september - Kortebaandraverij
13 november - Intocht Sint Nicolaas
11 december - Weihnacht markt Roden
December Trekking verloting

 

Bron: www.dekrant-info.nl