• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
45e Lus van Roden

EERDER DAN GEWEND MAAR SPECTACULAIRDER DAN OOIT!

Ruim een maand eerder dan voorgaande jaren maar met een bomvol en spectaculair programma wordt aanstaande zaterdag de 45e Lus van Roden verreden. Om 16:00 uur wordt er gestart met een wedstrijd voor de Dames over 50 kilometer. Start en Finish zijn uiteraard weer voor de gezellige terrassen op de Brink in Roden! KNWU Clubcompetitie
Sinds dit jaar wordt de Lus van Roden op zaterdag en eerder in het seizoen verreden. De Lus is dit jaar samen met de "Acht van Noordenveld" die een dag later verreden wordt, onderdeel van de KNWU Clubcompetitie. Dit betekent dat Roden komend weekend verandert in een compleet wielerdorp waar beide dagen 300 renners, dames en heren, aan de start staan. Ook tijdens de Lus van Roden staat er een vol en sterk deelnemersveld aan de start. Om 16:00 uur gaat de Lus van start met een wedstrijd over 50 kilometer (40 ronden), waarna er punten koersen verreden worden door zowel de dames (10 ronden) als de heren (15 ronden). Om 19:00 uur gaat de ploegentijdrit van toerclubverenigingen uit de regio van start en om 19:45 worden de heren weggeschoten voor een wedstrijd over 100 kilometer (78 ronden).

Extra Premies
De Lus van Roden staat voor spanning, strijd, en sensatie. Dat zal ook dit jaar niet anders worden met de extra premies die te winnen zijn. Om de ronde is er een extra premie voor de eerst aankomende en zelf als je 45e wordt ga je niet met lege handen naar huis. Omdat het de 45e Lus van Roden is ligt er voor de 45e finisher een premie klaar van € 45,-.

Grote namen
Grote namen hebben hier in Roden al eens gezegevierd. Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Marco Bos, Johnny Hoogerland (vlak voor Lieuwe Westra), Tom Jelte Slagter wonnen al eens de Lus van Roden en sinds vorig jaar mag Stefan Poutsma uit Peize zich in dit rijtje scharen. Als je de Lus van Roden wint, dan stel je wat voor in Nederland!

Gezellige Terrassen
Naast een spectaculaire wielerwedstrijd staat de Lus van Roden ook bekend om het vele publiek op de gezellig volle terrassen langs het parcours. Veel oud bekenden, al dan niet uit de wielersport, treffen elkaar weer en onder het genot van een drankje wordt vol bewondering naar de prestaties van de dames en heren gekeken. De afterparty in de plaatselijk horeca wil dan ook wel eens tot in de kleine uurtjes door gaan.

Zaterdag 6 Juni

45e Lus van Roden!

16:00 - Start Dames (50 km)

17:30 - Start Dames Puntenkoers (10 ronden)

18:00 - Huldiging Dames

18:30 - Start Heren Puntenkoers (15 ronden)

19:00 - Ploegentijdrit

19:45 - Start Heren (100 km)

22:00 - Huldiging Heren