• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Sven Kramer aan de start van de 45e Lus van Roden!

OOK WOUTER OLDE HEUVEL EN GARY HEKMAN AAN DE START!

Niemand minder dan Sven Kramer zal aanstaande zaterdag aan de start staan van de 45e Lus van Roden. De Friese schaatser start samen met zijn ploegmaat Wouter Olde Heuvel, eveneens bekend schaatser, om 18:30 uur bij de puntenkoers en later op de avond zullen ze strijden om de felbegeerde titel, de Lus van Roden. En wellicht voor de hockey-fans komt de vriendin van Kramer, top hockeyster Naomi van As haar vriend wel aanmoedigen! Gary Hekman
De 29-jarige Kramer die rijd voor de NWVG Bike4Air ploeg heeft al meerdere malen voorheen de Rode rondom het Ronostrand, nu de Acht van Noordenveld gereden. De Lus van Roden is echter van een hele andere kaliber en aanstaande zaterdag zullen we zien of hij hier tegen opgewassen is. Naast Kramer zullen ook Wouter Olde Heuvel en Gery Hekman aan de start staan. Hekman won afgelopen het open Nederlands Kampioenschap op de Oostenrijkse Weissensee.

Trieneke Fokkens
Bij de dames is Trieneke Fokkens uit Leutingewolde één van de favorieten. Vorige week wist zijn de Ronde van Haren al op haar naam te schrijven. Sowieso is het oppassen voor de dames van wielervereniging de Kannibaal uit Peize want het gehele podium in Haren kleurde groen.

Zaterdag 6 Juni

45e Lus van Roden!

16:00 - Start Dames (50 km)

17:30 - Start Dames Puntenkoers (10 ronden)

18:00 - Huldiging Dames

18:30 - Start Heren Puntenkoers (15 ronden)

19:00 - Ploegentijdrit

19:45 - Start Heren (100 km)

22:00 - Huldiging Heren