• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
RadioNL en TV Oranje Zomertoer a.s. zondag in Roden!

Met Optredens van o.a. Jannes, Ancora, Kurt Darren en De Kast

Terwijl Roden a.s. zondagmorgen naar alle waarschijnlijkheid nog aan het bijkomen is van een spetterend optreden van Kiss Licks en R Yo Ready op de dag ervoor, zijn de Vereniging voor Volksvermaken Roden, Alida's Smulpalijs en het Wapen van Drenthe alweer druk bezig met de voorbereidingen voor een gezellige zondag middag met het Hollandse lied. RadioNL en TV Oranje komen die middag met een keur van artiesten naar het Jaarbeursterrein aan de Norgerweg in Roden.Eltjo & Dirk Jan Mollema
Vanaf 12:00 begint RadioNL met live radio uitzendingen vanaf het Jaarbeursterrein, waarna bijna 20 verschillende artiesten en bands hun opwachting gaan maken. Daarbij wordt afgetrapt met de lokale helden Eltjo en Dirk Jan Mollema. Op een feest in Roden mogen zij natuurlijk niet ontbreken. Wie wel ontbreken zijn Lucas & Gea. Helaas is Gea na een operatie niet in staat op te treden. Ondanks het gemis van Lucas & Gea staat er zondag nog wel een geweldig programma met o.a. de zingende visboer uit Peize, Bert Zwier, Stefan Storm, Jaman, Jelle B, Alex, Bouke, Helemaal Hollands, De Dikdakkers, Rene Karst. Evert Baptist, Henk Wijngaard, Gents en Ancora.

Zuid Afrikaanse sensatie
Ook de Zuid Afrikaanse sensatie Kurt Darren is te bewonderen op het podium in Roden. Kurt Darren trad in 2013 voor het eerst op in Nederland en bracht later dat jaar zijn eerste Nederlandstalige single 'Voor Altijd' uit. Sindsdien is hij regelmatig te horen en te zien op RadioNL en TV Oranje en dus zondag live op het podium in Roden. Ook te bewonderen is de koning der piraten Jannes. Afgelopen weekend heeft hij Norg al op de kop gezet en aanstaande zondag gaat hij dat met Roden doen.

Mini Concert De Kast
De Kast brak in 1996 landelijk door met de hit een 'Teken van Leven' maar behaalde zijn grootste succes een jaar later met 'In Nije Dei' die de tweede plaats in de Top 40 haalde. In 2002 stapten zanger Syb van der Ploeg en drummer Nico Oudhuijse uit de band waarna De Kast verder ging onder de naam De Nije Kast. Een succes werd dat echter niet en in 2004 hield de band op te bestaan. In 2006 gaf De Kast een succesvol reünieconcert in de originele bezetting en werd besloten een beperkt aantal optredens te geven, waaronder in de Pompstee in Roden in 2007. Dit jaar bestaat De Kast 25 jaar en geven ze in het hele land concerten. En ze beginnen hun tour met een miniconcert op het Zomerfeest in Roden waar zij al hun grote hits ten gehore zullen brengen.

Gratis Toegang!
Zoals gebruikelijk bij Volksvermaken is de toegang helemaal gratis!