• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Van der Sluis wint Ere- en Publieksprijs!

De Hopbouwers uit Peize winnen de verlichtingsprijs!

Afgelopen zaterdag was de Pompstee in Roden het decor van de gala-avond van de Rodermarktparade 2015. Enkele honderden enthousiaste wagenbouwers kwamen op uitnodiging van de Vereniging voor Volksvermaken Roden naar de Pompstee waar de prijzen werden uitgereikt. Naast de prijzen die al bekend waren er nog drie prijzen te verdelen: De ereprijs, de verlichtingsprijs en de publieksprijs. Grote winnaar van de avond was Bouwbedrijf van der Sluis met het onderwerp Beijing.Van der Sluis die al de eerste prijs in de categorie "Buurten & Verenigingen" had gewonnen, kreeg uit handen van voorzitter Jan Tiesinga ook de Ereprijs uitgereikt. Daarnaast mochten ze nog even bij het podium blijven staan, want ook de publieksprijs werd gewonnen door bouwbedrijf Van der Sluis. De verlichtingsprijs ging dit jaar naar de Hopbouwers uit Peize met het onderwerp Moskou.

Dankwoord
Naast de prijsuitreiking werd en teruggeblikt op de afgelopen Rodermarktparade door middel van een film van Lucien Sahethapy van zowel de bouwperiode als van de parade. Siep van der Veen zorgde voor een uitstekende presentie van de avond en de fotografen Teun & Koos zorgde voor perfecte weergave van de foto's en de films op het diascherm. Jan Tiesinga bedankte Teun & Koos, die er na dit jaar, na vele jaren mee ophouden. Ook Jeannette Stadman werd in het zonnetje gezet. Zij is al 40 jaar lang betrokken bij de wagenbouw van De Marke. Daarnaast was er nog een dankwoord en een attentie voor Helmer Zweep die na 32 jaar jurylid te zijn geweest het stokje heeft overgedragen aan Jeffrey Linker.

Motte 2016
Tijdens de gala-avond werd ook het motto van de Rodermarktparade van 2016 bekend gemaakt. "Raar, maar Waar". Met dit motto hoopt de Vereniging voor Volksvermaken Roden de bouwgroepen te verlijden om voor meer entertainment te zorgen in de parade. De vakjury heeft deze prijs dit jaar niet uitgereikt omdat ze van mening waren dat het geboden entertainment niet toereikend was. Raar, maar waar bied dan ook volop kansen om hier wat aan te doen. De avond werd feestelijk afgesloten met de band Accapulco maar niet voordat Jan Tiesinga nog even het belang van de bouw van een nieuwe loods en de crowdfunding actie  benoemde.

 

Voorwaarden / Hoe gaat het in het zijn werk?

1. Volksvermaken Roden geeft leencertificaten uit.
2. Deze certificaten hebben een waarde van € 500,-
3. Het rentepercentage is 2%
4. De rente blijft de gehele looptijd van de leniging 2% boven de Euribor-rente
5. Inschrijven kan in veelvoud van certificaten
6. Vanaf 2017 wordt 3% van de lening afgelost d.m.v. uitloting van certificaten.
7. Deelnemers kunnen vervolgens besluiten of ze het bedrag uitbetaald willen hebben of aan de Vereniging voor Volksvermaken Roden willen schenken.
8. Deelnemers krijgen schriftelijk bericht van uitloting met de vraag of men het bedragen uitbetaald wil hebben of dat men het bedrag wil schenken.
9. Certificaten worden genummerd en op naam / adres gezet.
10. Bij overlijden gaan certificaten naar de erfgenamen.
11. Toezicht geschied door notariskantoor Holland & Van der Woude te Roden.

Meer informatie of opgeven?

Wilt u meer informatie of zich opgeven, neem dan contact op met onze penningmeester, dhr. Henk Halssema. 06-53765286 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . De inschrijving sluit op 1 December 2015.

20-10-2015 De Krant: ‘Zonder nieuwe loods is de toekomst van de Rodermarktparade hoogst onzeker

21-10-2015 RTV Drenthe: 'Rodermarktparade luidt de noodklok'