• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Roder Weihnachtsmarkt 2016

Uitgebreid programma

Twee podia met livemuziek, een kunstijsbaan van 150m2, een houtkunstenaar, de éénakter ‘Diner for One’, genoeg te krijgen voor de inwendige mens en circa 100 standhouders. Dat is zomaar een greep uit het programma van de Roder Weihnachtsmarkt die komende zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur door de Vereniging voor Volksvermaken Roden in samen werking met de Zakenkring Roden in het centrum van Roden georganiseerd wordt.

 

Uniek
Noem een willekeurig artikel, zet er kerst voor en het is verkrijgbaar op de Roder Weihnachtsmarkt, waar naast de winkeliers uit Roden vele standhouders staan met artikelen van hoogwaardige kwaliteit. Natuurlijk zijn er kerststukjes, kerstkaarten, kerstballen en kerstbomen. Maar ook vogeltaarten, houten kerstbomen, sfeerverlichting, kunstkeramiek in kerstsfeer, kerstkransen, woondecoraties, chocolade, wand en tekstborden en versierde raamwerken. Veelal zelf gemaakt en daardoor is de Roder Weihnachtsmarkt een unieke markt met een uniek aanbod.

Watertanden
Ook de inwendige mens komt op de Roder Weihnachtsmarkt niets te kort. Zowel op het Heereborchplein als op het gezelligheidsplein bij de ING Bank staan de Lions Roden – Noordenveld voor het goede doel, dit jaar het G-elftal van voetbalvereniging ONR, hamburgers, braadworsten, koffie, thee en natuurlijk glühwein te verkopen. Rondom de ijsbaan kunt u genieten van heerlijke erwtensoep, curryworst, stoofpotjes, Molukse snacks en zoetigheden, Maallust biertjes en glühwein. En ook op de markt treft u standjes waar u van begint te watertanden. Oliebollen, kniepertjes, poffert, verse warme wafels en broodjes beenham zult u daar aantreffen.

Livemuziek
Op twee podia is er de gehele dag livemuziek te horen. Op het Heereborchplein treden mannenkoor Uffelte, Drumschool Hit It en Egerländerkapel De Postjagers voor u op terwijl bij het podium ter hoogte van de ING Bank kunt genieten van Popkoor Puur, Die Orignal Grunneger Blech Musikanten en het Abel Tasman koor. Daarnaast lopen de Swingmasters en The Post It’s over de markt rond. Het volledige muziekschema vind u hier.

IJsbaan
In samenwerking met de IJsvereniging Roden, die overigens dit jaar haar 125-jarig jubileum viert, wordt er midden in de Heerestraat een heuse kunstijsbaan van 150 m2 aangelegd. Deze ijsbaan is gratis toegankelijk voor kinderen en zelf schaatsen meenemen is niet nodig want ook die worden gratis verstrekt. DJ Doedie zal zorgen voor opzwepende klanken over de baan.

Kerstman & Houtkunstenaar
En verder treft u op de markt de KNRM met een reddingsboot waarmee kinderen op de foto kunnen, een draaimolen waar kinderen gratis gebruik van mogen maken en een houtkunstenaar maakt de mooiste kunstwerken uit hout. Ook wordt op de markt live beeldjes uit tin gegoten en speelt Toneel Vereniging Atovero de éénakter ‘Diner for One’. De laatste loten ten behoeve van de Kinderboerderij in Roden worden verkocht en bij één der bestuursleden van Volksvermaken, te herkennen aan de Dickenskledij, kunt u lid worden van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. En uiteraard zal ook de Kerstman aanwezig zijn op deze gezellige Weihnachtsmarkt.

Toegang is gratis
De Weihnachtsmarkt wordt zaterdag 10 December van 11:00 tot 18:00 uur gehouden in de Wilhelminastraat en Heerestraat in het centrum van Roden. De toegang is helemaal gratis.