• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Neutjes Schieten

Door dik en dun!

Wie gaat ze raken? Wie gooit er dun? En wie gooit er dik? Dat is de grote vraag tijdens het altijd gezellige Neutje Schieten 2e paasdag, vanaf 10:00 uur in de grote zaal van Onder de Linden op de Brink in Roden. Het Neutje Schieten is een leuke activiteit om met de gehele familie heen te gaan. Na het Paasontbijt of wellicht voor de Paaslunch. Vertier voor jong en oud!Lekkere verrassing
Er wordt in twee categorieën gestreden om de welbekende enveloppen met inhoud. De jeugd tot en met twaalf jaar kunnen zich vanaf 09:30 uur gratis inschrijven en beginnen om 10:00 uur. Zij gaan bovendien allemaal met een lekkere verrassing weer naar huis. De volwassen en jeugd vanaf 13 jaar kunnen zich tot 11:00 uur inschrijven. Van hen wordt een inleg van € 2,- gevraagd.

Vereniging voor Volksvermaken Roden
De organisatie is in handen van de Vereniging voor Volksvermaken Roden die daarmee officieus het evenementen seizoen aftrapt. Een seizoen met een bomvolle agenda met daarop onder andere Kleintje Rodermarkt, Lus van Roden, Rodermarktparade, Kortebaandraverij, Sinterklaasintocht en de Weihnachtsmarkt. Nieuw op agenda zijn onder andere ‘Kleintje Mokum’ in samenwerking met de plaatselijk horeca op de zaterdagmiddag en avond tijdens Kleintje Rodermarkt en Festival Roden Proeft op zaterdag 1 Juli.

Spelregels
Niet bekend met deze gezellige Drentse traditie? Geen probleem, kom gezellig kijken en doe lekker mee. Het spel is niet moeilijk en bovendien staan de Volksvermakers te allen tijden klaar om je te helpen. Indien je goed beslagen ten ijs wil komen vind je op Youtube een instructie filmpje van het Neutje Schieten en op de site van Volksvermaken de spelregels voor de Paasmaandag.