• Decrease font size
  • Default font           size
  • Increase font size
Sinterklaas intocht.
maandag 13 november 2017 09:46

Sinterklaas komt met veel turn- en danspieten naar Roden!!!

Zaterdag 18 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Roden. Evenals voorgaande jaren wordt hij zaterdagmiddag om 13:30 uur verwacht op het Heereborchplein waar burgemeester Klaas Smid hem ontvangt. Sinterklaas en zijn Pieten hebben aangegeven erg uit te kijken naar hun bezoek aan Roden. Speciaal voor de intocht in Roden hebben de Pieten een aantal acts ingestudeerd.Candy Soda Popcorn
Nee, de Pieten van Sinterklaas hebben de afgelopen zomer niet stil gezeten in Spanje. Naast het inpakken van vele cadeautjes en het bakken van heel veel pepernoten hebben ze dans- en turnles gekregen. De succesvolle meidendansgroep Candy Soda Popcorn, afgelopen zomer nog negende op het Glascow UDO World Championship, hebben de pieten enkele flitsende dansmoves bijgebracht. Ze zijn daarvoor zelfs speciaal naar Spanje gevlogen. “Het was erg moeilijk, want de meeste pieten zijn erg onhandig en klungelig, maar het is gelukt! Ze kunnen nu fantastisch dansen!” aldus de meiden van Candy Soda Popcorn.

Quattrobar
Onhandig en klungelig, dat kunnen ook de mannen van turngroep Quattrobar beamen. De mannen van Quattrobar, finalist van Hollands Got Talent in 2016 en bekend om hun spectaculaire turnshows, hebben de Pieten turnles gegeven zodat ook zij halsbrekende toeren op de rekstok kunnen maken. Er is weleens een Piet op de grond gevallen maar ze zijn nu allemaal echte turners en staan te popelen om hun kunsten aan de kinderen van Roden te laten zien.

Sinterklaasvlog
Kun je niet wachten tot a.s. zaterdag? De belevenissen van de Pieten zijn nu al te volgen op de Facebookpagina van Sinterklaas waar deze gehele week een Sinterklaasvlog wordt bijgehouden. Een van de danspieten is zijn dansschoen kwijt en er wordt alles op alles gezet om deze voor a.s. zaterdag terug te vinden.

Sinterklaasshow
Sinterklaas komt om 13:30 uur aan op het Heereborchplein waarna hij via de Heerestraat, waar een aantal spectaculaire pieten-shows plaats vinden, naar de Pompstee gaat. In de Pompstee vindt nog een gezellige, vrolijke Sinterklaas-show plaats. Deze showt begint om 14:45 uur en natuurlijk gaat ieder kind na afloop met wat lekkers naar huis!

 

 

Niet alleen brengt het je straat in feestelijke sferen, het is ook een sociale gebeurtenis waarbij de gehele straat samenwerkt om de zo felbegeerde De Krant-bokaal in de wacht te slepen.

Straten die graag mee willen doen kunnen zich opgeven door een e-mail (bij voorkeur) te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. met daarin de naam van de deelnemende straat en de contactgegevens van de contactpersoon of te bellen met 06-15007229. Alle deelnemende straten krijgen een kleine vergoeding van € 35,- waarbij wel opgemerkt wordt dat het alleen ophangen van vlaggetjes niet voldoende is om aanspraak te maken op deze vergoeding.

Maandagmorgen 25 September wordt de winnende straat bekend gemaakt en zal een delegatie van Volksvermaken en de jury langs komen om De Krant-bokaal uit te rijken.