62e grote verloting ten bate van de Kinderboerderij Roden

De 62e grote verloting ten bate van de Kinderboerderij Roden is weer van start gegaan en de komende weken kun je onze verkopers en bestuursleden weer aan de deur verwachten. Met kopen van een of meerdere loten steun je onze prachtige kinderboerderij aan de Norgerweg in Roden. Een lot kost maar € 5,- en je kunt prachtige prijzen winnen! Op donderdag 20 december zal notariskantoor Holland & Van der Woude de trekking verrichten.

Verkopers gemist?
Niet getreurd. De loten zijn ook te koop bij de Theeschenkerij van de Kinderboerderij en op zaterdag 8 december op de Roder Weihnachtsmarkt. Lukt het niet op bij de Theeschenkerij of Weihnachtsmarkt een lot te kopen kunt u altijd nog een mailtje sturen naar info@volksvermaken.nl. Dan kijken we naar een passende oplossing.

De Roder Weihnachtsmarkt

Zaterdag 8 december organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden in samenwerking met het Winkelhart Roden voor de dertiende keer een gezellige Weihnachtsmarkt rondom de muziekkoepel op de Albertsbaan in het centrum van Roden. De Roder Weihnachtsmarkt kenmerkt zich als een sfeervolle kerstmarkt met vele hoogwaardige standhouders.

De Roder Weihnachtsmarkt wordt omlijst met een uitgebreid muziekprogramma. Zowel in de muziekkoepel als op de markt zullen tal van koren en orkestjes sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen. Daarnaast is er volop vertier met straattheater, is uiteraard ook de Kerstman aanwezig en mogen de allerkleinsten gratis gebruik maken van de kindermolen of de kunstijsbaan van 150m2. Ook de inwendige mens komt niks te kort op het gezellige horecaplein met tal van lekkere en typische Weihnachts lekkernijen.

Standhouders die graag een plaatsje op de Roder Weihnachtsmarkt willen bemachtigen kunnen zich nu inschrijven. Alle informatie en het inschrijfformulier vindt u op onze website: volksvermaken.nl/Weihnachtsmarkt.

RTV Drenthe nieuwe hoofdsponsor Vereniging voor Volksvermaken Roden.

Ze waren altijd al in de buurt en nu is RTV Drenthe ook zichtbaar als nieuwe hoofdsponsor van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. In het Wapen van Drenthe tekenden Volksvermaken voorzitter Lammert Kalfsbeek en George Wesseling namens RTV Drenthe een sponsorovereenkomst voor meerdere jaren. Een win-win overeenkomst waarbij beide partijen hun bereik en zichtbaarheid proberen te vergroten. RTV Drenthe, waar onlangs de vernieuwde radio-programmering van start is gegaan, wil nog meer voet aan de grond krijgen in Roden en omstreken en biedt Volksvermaken volop mogelijkheden om haar evenementen in de provincie Drenthe te promoten. Zowel Volksvermaken als RTV Drenthe zijn dan ook zeer verheugd met deze samenwerking.

Rodermarkt auto-oriënteringsrit 2018: Wederom vegetarische winnaars, na “Ik lust geen worst”, wint “Wij ook niet”.

Op Rodermarkt-maandag was Lieveren als vanouds het decor van de auto-oriënteringsrit van de Vereniging voor Volksvermaken. 66 equipes, jong en oud hadden zich gemeld bij de inschrijftafel in het Hart van Lieveren. Jan Kemkers en Dick Bathoorn hadden een mooie route uitgezet. Vanaf 18:30 vertrokken de deelnemers voor hun rit.  Hier en daar draaien en keren, het reglement goed lezen en toepassen, kijken op plaatjes en beslissen welke route er gereden moest worden. Paddenstoel of paddestoel, je begrijpt wat ik bedoel. Als alles goed ging was een deelnemer ongeveer 1 uur en 30 minuten onderweg. Dat het niet eenvoudig was bleek wel bij de controle toen duidelijk werd dat één deelnemer drie uur aan het rijden was geweest. Lees meer…

Eliot Charisma en Lindsey Pegram winnen ook Roden

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben woensdag de kortebaan in Roden gewonnen. Het was alweer de vierde zege van de ruin die zich daarmee mengt in de strijd om de titel ‘paard van het jaar’. Chaman Rapida en Thomas Bos eindigden als tweede, voor Contador (Manon Pools) en Lordspirit (Krista Timmer).

Op de Norgerweg was Eliot Charisma na overwinningen in Bemmel, Beverwijk en Enkhuizen de huizenhoge favoriet. Deze rol maakte de ruin van eigenaresse Anja Jonkman en trainer Mark de Jong helemaal waar. Gedurende de middag verloor hij geen rit en moest hij alleen in de eerste finalerit volle bak gaan. Chaman Rapida had namelijk een fantastische start en had direct een grote voorsprong gepakt. Met een magistrale inhaalrace liet Eliot Charisma vervolgens zijn klasse zien. Lees meer…

Bloemstraat wint straatverlichtingsprijs

Vanmorgen is de straatverlichtingsprijs van de Vereniging voor Volksvermaken Roden bekend gemaakt en uitgereikt aan de Bloemstraat!
De jury: “De romantische uitstraling van de Bloemstraat doet je het gevoel geven dat je een filmset binnen rijdt. Met subtiel verlichte tuinen die ook allemaal netjes verzorgd zijn en straatverlichting die past bij het geheel heeft ons doen besluiten de eerste prijs te geven aan de bloemstraat.”

Stal de Groningers met favorieten naar Roden

Stal de Groningers levert ongetwijfeld meerdere favorieten aan voor de kortebaan van Roden op woensdag 26 september. Initiatiefnemer Michel Roggen wil met zijn paarden pieken op de koers die hij als zijn thuiswedstrijd beschouwt. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Ook in 2018 heeft Roggen samen met zijn bevriende drafsportliefhebbers meerdere winnaars afgeleverd op de kortebaan. Zo zegevierden Barbert, Ronny Brandt, Ben Hurry en Crazy Lover één keer. Daarnaast waren El Salvador, Diesel Scott en Birdy de Neuilly met een tweede plaats dicht bij een zege. Lees meer…

Inschrijving standhouders Roder Weihnachtsmarkt gestart

De Roder Weihnachtsmarkt is inmiddels een begrip in de verre omstreken van Roden. Op zaterdag 8 december wordt hij alweer voor de 13e keer georganiseerd. Evenals vorig jaar zal de Roder Weihnachtsmarkt weer op de Albertsbaan rondom de prachtige muziekkoepel plaatsvinden. En het beloofd dit jaar nóg sfeervoller en gezelliger te worden. De Albertsbaan wordt extra sfeervol aangekleed, er is weer veel vertier voor de kinderen, een uitgebreid en gevarieerd muziekprogramma, straattheater en natuurlijk komt ook de inwendige mens helemaal niets te kort.

Standhouders voor de Weihnachtsmarkt kunnen zich nu aanmelden. Alle informatie en het inschrijfformulier staat op onze website: Volksvermaken.nl/Weihnachtsmarkt.

Straatverlichtingsprijs

Van 21 t/m 26 september ziet het centrum van Roden er weer prachtig en feestelijk uit tijdens de Rodermarkt Feestweek. Maar hoe mooi zou het zijn als deze feestelijke sferen in heel Roden terug te zien zijn? Daarom organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden ook dit jaar weer een straatverlichtingsprijs om De Krant-bokaal. Iedere straat in Roden mag zich aanmelden en krijgt een vergoeding van € 35,-. Maar let wel, het ophangen van alleen wat vlaggetjes is daar voor niet voldoende. De straat moet ook daadwerkelijk versierd en verlicht zijn.

Lees meer…

57 jaar Openluchtspel Roderwolde

Op 24, 25, 28 en 29 augustus 2018
Uitwijkdata: 27 en 30 augustus

Aanvang 20.30 uur.        Entree € 8,–.

“De Nachtoel van Weering”

(Der Gockel Kriag)
geschreven door Ulla King
vertaling Henk Karstens

Kaarten vanaf 1 augustus reserveren via www.openluchtspel.nl of in voorverkoop bij:
Café Slijterij Ensing, Hoofdstraat 52, Peize tel. 050-5032420
Primera, Heerestraat 94, Roden tel. 050-5019378
Drogisterij Boezerooij, de Wending 7, Marum tel. 0594-641291
Café Zwaneveld, Oosteind 33, Norg tel. 0592-612271
Het Lekkere Winkeltje,  Samuel Leviestraat 1, Leek tel. 0594-511277
en ‘s avonds tot aanvang van de voorstelling aan de kassa bij het theater.

X