62e grote verloting ten bate van de Kinderboerderij Roden

De 62e grote verloting ten bate van de Kinderboerderij Roden is weer van start gegaan en de komende weken kun je onze verkopers en bestuursleden weer aan de deur verwachten. Met kopen van een of meerdere loten steun je onze prachtige kinderboerderij aan de Norgerweg in Roden. Een lot kost maar € 5,- en je kunt prachtige prijzen winnen! Op donderdag 20 december zal notariskantoor Holland & Van der Woude de trekking verrichten.

Verkopers gemist?
Niet getreurd. De loten zijn ook te koop bij de Theeschenkerij van de Kinderboerderij en op zaterdag 8 december op de Roder Weihnachtsmarkt bij de kraam van de Kinderboerderij. Lukt het niet op bij de Theeschenkerij of Weihnachtsmarkt een lot te kopen kunt u altijd nog een mailtje sturen naar info@volksvermaken.nl of neem contact op met Cor van der Steeg: 06 – 54 34 46 59. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.

Lees meer…

De Roder Weihnachtsmarkt i.v.m. winterse storm verplaatst naar De Pompstee en Onder de Linden.

De bekende en sfeervolle Roder Weihnachtsmarkt van aanstaande zaterdag gaat naar binnen. De voorspelde harde de wind zorgt ervoor dat het onverantwoord is om de marktkramen en tenten neer te zetten. Gelukkig is er een alternatieve locatie gevonden in Restaurant-Zalencentrum de Pompstee en het naastgelegen Hotel-Eetcafé Onder de Linden, beiden gelegen op de Brink in Roden. In een warme Pompstee krijgen alle standhouders een plekje en kunnen alle prachtige, veelal handgemaakte creaties aangeboden worden. Ook de muziek verhuist mee naar de Pompstee. Geheel volgens het programma is er vanaf 11:00 uur live muziek van diverse koren en orkesten.

Kunstijsbaan
De 150 m2 grote kunstijsbaan, waar kinderen gratis gebruik van mogen maken, verhuist naar de grote zaal van Onder de Linden die speciaal voor deze dag feestelijke en sfeervol wordt aangekleed. En vanaf 16:00 uur treden Die Schluchtenkracher op in het café van Onder de Linden.

Lees meer…

Inschrijving standhouders sluit bijna!

Kerstballen van touw, houten kersthuisjes, kerststukjes, maar ook winterse woondecoraties. Zomaar een aantal producten die u tegen kunt komen op de Roder Weihnachtsmarkt die plaatsvindt op zaterdag 8 december op de Albertsbaan in het centrum van Roden. De roder Weihnachtsmarkt is een van de gezelligste en grootste kerstmarkt in het noorden met veel diverse en hoogwaardige standhouders. Niet alleen vindt u er de meest prachtige creaties voor in huis of in de tuin, ook de inwendige mens komt zeker niet te kort.

Die Schluchtenkracher
De Roder Weihnachtsmarkt belooft weer een gezellige kerstmarkt te worden met veel sfeer en vertier voor jong en oud. Naast de kunstijsbaan, kerstman, draaimolen en straattheater zijn er de gehele dag live optredens van diverse koren en orkesten. De Roder Weihnachtsmarkt wordt afgesloten door Die Schluchtenkracher. Vanaf 16:00 uur brengen zij de typische Duitse Weihnachts-sfeer naar Roden. En met een warme chocolademelk, glühweintje, kop snert of curryworst waant u zich helemaal in de feestsferen.

 Laatste kans
Er zijn nog enkele plekken vrij op de Roder Weihnachtsmarkt en standhouders die nog graag een plekje op de markt willen bemachtigen kunnen zich nu nog inschrijven. Alle informatie en het inschrijfformulier kunt u hier vinden.

G.B.S. De Rank wint de verlichtingsprijs van de Rodermarktparade

Het is alweer zes weken geleden dat tienduizenden toeschouwers genoten van het prachtige en creatieve vakwerk van vele wagenbouwers tijdens de Rodermarktparade. Gisteravond kwamen diezelfde bouwers bijeen in de grote zaal van De Pompstee waar de prijzen van de Rodermarktparade werden uitgereikt en het motto van de parade van 2019 bekend werd gemaakt.

Verlichtingsprijs
De uitslag van de Rodermarktparade was al na afloop van de middagparade bekend gemaakt. Gisteravond ontvingen de winnende bouwgroepen de daar bijhorende bekers en juryrapporten. Er was echter nog één prijs te vergeven, de verlichtingsprijs. Lees meer…

De Roder Weihnachtsmarkt

Zaterdag 8 december organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden in samenwerking met het Winkelhart Roden voor de dertiende keer een gezellige Weihnachtsmarkt rondom de muziekkoepel op de Albertsbaan in het centrum van Roden. De Roder Weihnachtsmarkt kenmerkt zich als een sfeervolle kerstmarkt met vele hoogwaardige standhouders.

De Roder Weihnachtsmarkt wordt omlijst met een uitgebreid muziekprogramma. Zowel in de muziekkoepel als op de markt zullen tal van koren en orkestjes sfeervolle kerstliederen ten gehore brengen. Daarnaast is er volop vertier met straattheater, is uiteraard ook de Kerstman aanwezig en mogen de allerkleinsten gratis gebruik maken van de kindermolen of de kunstijsbaan van 150m2. Ook de inwendige mens komt niks te kort op het gezellige horecaplein met tal van lekkere en typische Weihnachts lekkernijen.

Standhouders die graag een plaatsje op de Roder Weihnachtsmarkt willen bemachtigen kunnen zich nu inschrijven. Alle informatie en het inschrijfformulier vindt u op onze website: volksvermaken.nl/Weihnachtsmarkt.

RTV Drenthe nieuwe hoofdsponsor Vereniging voor Volksvermaken Roden.

Ze waren altijd al in de buurt en nu is RTV Drenthe ook zichtbaar als nieuwe hoofdsponsor van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. In het Wapen van Drenthe tekenden Volksvermaken voorzitter Lammert Kalfsbeek en George Wesseling namens RTV Drenthe een sponsorovereenkomst voor meerdere jaren. Een win-win overeenkomst waarbij beide partijen hun bereik en zichtbaarheid proberen te vergroten. RTV Drenthe, waar onlangs de vernieuwde radio-programmering van start is gegaan, wil nog meer voet aan de grond krijgen in Roden en omstreken en biedt Volksvermaken volop mogelijkheden om haar evenementen in de provincie Drenthe te promoten. Zowel Volksvermaken als RTV Drenthe zijn dan ook zeer verheugd met deze samenwerking.

Rodermarkt auto-oriënteringsrit 2018: Wederom vegetarische winnaars, na “Ik lust geen worst”, wint “Wij ook niet”.

Op Rodermarkt-maandag was Lieveren als vanouds het decor van de auto-oriënteringsrit van de Vereniging voor Volksvermaken. 66 equipes, jong en oud hadden zich gemeld bij de inschrijftafel in het Hart van Lieveren. Jan Kemkers en Dick Bathoorn hadden een mooie route uitgezet. Vanaf 18:30 vertrokken de deelnemers voor hun rit.  Hier en daar draaien en keren, het reglement goed lezen en toepassen, kijken op plaatjes en beslissen welke route er gereden moest worden. Paddenstoel of paddestoel, je begrijpt wat ik bedoel. Als alles goed ging was een deelnemer ongeveer 1 uur en 30 minuten onderweg. Dat het niet eenvoudig was bleek wel bij de controle toen duidelijk werd dat één deelnemer drie uur aan het rijden was geweest. Lees meer…

Eliot Charisma en Lindsey Pegram winnen ook Roden

Eliot Charisma en Lindsey Pegram hebben woensdag de kortebaan in Roden gewonnen. Het was alweer de vierde zege van de ruin die zich daarmee mengt in de strijd om de titel ‘paard van het jaar’. Chaman Rapida en Thomas Bos eindigden als tweede, voor Contador (Manon Pools) en Lordspirit (Krista Timmer).

Op de Norgerweg was Eliot Charisma na overwinningen in Bemmel, Beverwijk en Enkhuizen de huizenhoge favoriet. Deze rol maakte de ruin van eigenaresse Anja Jonkman en trainer Mark de Jong helemaal waar. Gedurende de middag verloor hij geen rit en moest hij alleen in de eerste finalerit volle bak gaan. Chaman Rapida had namelijk een fantastische start en had direct een grote voorsprong gepakt. Met een magistrale inhaalrace liet Eliot Charisma vervolgens zijn klasse zien. Lees meer…

Bloemstraat wint straatverlichtingsprijs

Vanmorgen is de straatverlichtingsprijs van de Vereniging voor Volksvermaken Roden bekend gemaakt en uitgereikt aan de Bloemstraat!
De jury: “De romantische uitstraling van de Bloemstraat doet je het gevoel geven dat je een filmset binnen rijdt. Met subtiel verlichte tuinen die ook allemaal netjes verzorgd zijn en straatverlichting die past bij het geheel heeft ons doen besluiten de eerste prijs te geven aan de bloemstraat.”

Stal de Groningers met favorieten naar Roden

Stal de Groningers levert ongetwijfeld meerdere favorieten aan voor de kortebaan van Roden op woensdag 26 september. Initiatiefnemer Michel Roggen wil met zijn paarden pieken op de koers die hij als zijn thuiswedstrijd beschouwt. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Ook in 2018 heeft Roggen samen met zijn bevriende drafsportliefhebbers meerdere winnaars afgeleverd op de kortebaan. Zo zegevierden Barbert, Ronny Brandt, Ben Hurry en Crazy Lover één keer. Daarnaast waren El Salvador, Diesel Scott en Birdy de Neuilly met een tweede plaats dicht bij een zege. Lees meer…

X