De evenementen agenda van Volksvermaken in PDF formaat downloaden kan hier!

Neutjeschieten

Maandag 22 april

De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert jaarlijks op tweede paasdag traditiegetrouw het neutje schieten bij Onder de Linden. Het spel wordt door jong en oud gespeeld. Het evenement is tevens de aftrap van weer een seizoen vol evenementen van Volksvermaken.

Kleintje Rodermarkt

Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni

Rond Hemelvaart staat Roden altijd in het teken van het “Kleintje Rodermarkt”. Deze gezellige week begint op de woensdag voor Hemelvaart met de opening van de kermis en staat bol van activiteiten zoals het CH Springen en Dressuur, Ponyconcours, Grote Braderie, Vuurwerkshow en Kleintje Mokum! Daarnaast is het ook in de horeca goed toeven met de vele artiesten bands die zorgen voor een echte ‘Rodermarkt’ sfeer.

Concours Hippique

Do 30 mei | Za 1 juni | Zo 2 juni

Het Hemelvaartsweekend staat traditie getrouw helemaal in het teken van het paard. Op Hemelvaarts donderdag is er het grote concours springen op het evenementen terrein aan de Norgerweg en dressuur op het terrein van de Havezate Mensinge. Op zaterdag mag de jeugd zijn of haar kunsten laten zien tijdens het Pony Concours en op zondag vind het Tuigpaarden Concours met ponykeuring plaats op het evenementen terrein.

Kleintje Mokum

Zaterdag 1 juni

Een pikketanussie gaat er altijd in, een pikketanussie maakt je blij van zin. Ook tijdens Kleintje Mokum in Roden. Op de zaterdag tijdens de Kleintje Rodermarkt-week brengen Amsterdamse zangers de sfeer van de Jordaan naar Roden. Bij het Wapen van Drenthe, Mo’s Café, De Pompstee en Onder de Linden zijn ze te horen. En natuurlijk ontbreken de Amsterdamse bitterballen niet!

De Lus van Roden

Zaterdag 13 juli

De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Grote namen als Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Marco Bos, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en Stefan Poutsma reden hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden in het centrum van Roden. De start en finish is voor de bomvolle en gezellige terrassen de horeca op de Brink in Roden.

Festival Roden Proeft

Zaterdag 6 juli

Beleef dans. Ondervind muziek. Geniet van kunst. Ervaar de democratie. Neem de smaken van cultuur waar. Probeer heerlijke hapjes. Leer drankjes kennen. Kom proeven! Proeven met heel je lichaam, met al je zintuigen. Kom proeven in Roden.

Zondag 18 augustus

De bouwvak afsluiten doen je in Roden tijdens het Hollands Artiesten Festvial op de laaste zondag van de bouwvak. Vanaf 12:00 uur live radio en vanaf 13:00 uur tal van Nederlandse top artiesten op het podium op het evenemententerrein aan de Norgerweg. Jannes, Frans Bauer, Frans Duijts, Jan Smit, Nick & Simon, de 3 J’s, ze zijn allemaal eens in Roden geweest! 

Rockin Roon

Zondag 1 september

Roden komt in de Rock & Billy-sferen tijdens Rockin Roon op de eerste zondag van september. Ruim 100 prachtig opgepoetste Amerikaanse oldtimerauto’s staan opgesteld op het parkeerterrein van de vrijbuiter aan de Gedempte Haven in Roden. Dus kom voor petticoats, vetkuiven, live music, burgers & beer naar Rockin Roon!

Rodermarkt Feestweek

vrijdag 20 t/m woensdag 25 september

Rondom de Rodermarkt op de 4e dinsdag in September wordt sinds jaar en dag de Rodermarkt Feestweek georganiseerd. I.s.m. de Jaarbeurs van het Noorden, de plaatselijk horeca en de gemeente staat Roden zes dagen lang op z’n kop. De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert die dagen de kermis, de Rodermarktparade, een auto-oriënteringsrit, de Roder waren- en paardenmarkt en de kortebaandravrij.

Rodermarktparade

Zaterdag 21 september

Sinds 1964 wordt er op de Rodermarkt zaterdag de traditionele parade gehouden. Jaarlijks komen er tienduizenden mensen naar Roden om de Rodermarktparade te bewonderen. Met jaarlijks circa 15 praalwagens vergezeld door meerdere showcorpsen een waar schouwspel. 

Oriënteringsrit Voor Auto’s

Maandag 23 september

Op de maandag avond tijdens de Rodermarkt feestweek organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden een auto oriënteringsrit. Velen weten jaarlijks de weg naar café het Hart van Lieveren te vinden voor de rit die wordt uitgezet door ervaren heren Jan Kemkers en Dick Bathoorn. Na afloop volgt er een prijsuitreiking met een uitleg van de route.

Roder waren- en paardenmarkt

Dinsdag 24 september

Als sinds jaar en dag staat de vierde dinsdag in September in het teken van de Rodermarkt. Het begon als een paardenmarkt maar inmiddels is er ook een grote warenmarkt bij gekomen. In 2013 heeft de Vereniging voor Volksvermaken Roden de organisatie overgenomen van de gemeente..

Woensdag 25 september

Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky’s. Daarbij kun je als toeschouwer een gokje wagen bij de totalisator!

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 16 November

Elk jaar nodigt de Vereniging voor Volksvermaken in samenwerking met de Zakenkring Roden de goedheiligman uit voor een rondrit door het centrum van Roden en een leuke show in de Pompstee. Uiteraard gaan de kinderen allemaal met een zakje snoep naar huis.

Roder Weihnachtsmarkt

Zaterdag 14 December

De Roder Weihnachtsmarkt is een Duitse markt met een knipoog naar de feestdagen en wordt georganiseerd i.s.m. de Roder Zakenkring. Een zeer gezellig Weihnachtsmarkt met circa 100 standhouders, diverse koren en orkestjes, een kunst ijsbaan van ruim 150 m2 en veel gezellige eet en drink standjes.

X