Donderdag 30 mei & zaterdag 1 juni

Evenemententerrein – Norgerweg 

Concours Hippique Springen en Dressuur

Het Hemelvaartsweekend staat traditie getrouw helemaal in het teken van het paard. Op Hemelvaart-donderdag is er het grote concours springen op het evenementen terrein aan de Norgerweg en dressuur op het terrein van de Havezate Mensinge. Op zaterdag mag de jeugd zijn of haar kunsten laten zien tijdens het Pony Concours en op zondag vind het Concours Hippique Tuigpaarden plaats op het evenementen terrein.

De toegang is gratis!

Gezellige sfeer, prachtige entourage en veel publiek

Naast het Concours Hippique springen & dressuur organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden rondom Hemelvaart nog tal andere evenementen. Zowel op het prachtige concoursterrein rondom het landgoed van de Havezathe Mensinge als op de nabijgelegen Brink in Roden is van alles te doen voor jong en oud. Er is een grote kermis op de Brink, in de horeca is de gehele week livemuziek, en op Hemelvaartsdag wordt er een grote braderie met vlomarkt georganiseerd. Het gehele programma vind je hier op onze website.

Opgave springen & dressuur

Donderdag 30 mei 2019: Schrijf je hier via Startlijsten.nl in!
Dressuur paarden klasse B t/m ZZlicht
Springen paarden klasse B t/m ZZ

Zaterdag 1 juni 2019: Schrijf je hier via Startlijsten.nl in!
Dressuur paarden klasse B, L1 en L2
Dressuur pony’s klasse B t/m Z2
Springen paarden klasse BB en B
Springen pony’s klasse BB t/m ZZ

Speciale acties en extra prijzen!

De Vereniging voor Volksvermaken Roden bestaat in 2019 maar liefst 80 jaar. Het Concours Hippique Roden rondom Hemelvaart zal dit jaar voor de 75ste keer georganiseerd worden. Dit willen we vieren met jullie!

Iedere 75ste inschrijving zal beloond worden met een overheerlijke taart. Deze zal worden uitgereikt op de wedstrijddag. Daarnaast krijgt de vereniging met de meeste inschrijvingen een hindernis aangeboden door Henkie Hout. 

De winnaar van iedere rubriek krijgt € 75,- extra prijzengeld!

Tuigpaarden Concours

In 1939 is de Vereniging voor Volksvermaken Roden ontstaan en begonnen met het organiseren van een Tuigpaarden Concours op Hemelvaartsdag. Daarmee is het concours het oudste evenement van Volksvermaken. Het concours is inmiddels verplaatst van Hemelvaartsdag naar de zondag van de de Kleintje Rodermarkt-week. Op het evenemententerrein aan de Norgerweg worden in een prachtige entourage tal van hoogstaande rubrieken gereden aangevuld met leuke en spectaculaire showrubrieken.

 

Meer informatie over het Concours Hippique Tuigpaarden

Programma

CH Springen & Dressuur
Donderdag 30 mei:

Programma

Ponyconcours Springen & Dressur
Zaterdag 1 Juni:

Programma

X