Vanuit zijn woonplaats in Leeuwarden won hij de allereerste Virtuele Lus van Roden en vanmorgen mocht Rick Ottema in de Velodroom in Roden de kampioenstrui om zijn schouders trekken. In de 70 minuten durende koers wist hij maar liefst 52,6 kilometer te fietsen, 1,2 kilometer meer dan de nummer twee Evert Koning. Tim Weerkamp moest genoegen nemen met de derde plaats met 49,8 gefietste kilometers in 70 minuten.

Thuisrenners

Het drietal thuisrenners bleef daarmee de renners die live meefietsen in de Velodroom voor. Hoewel hij tijdens de Lus van Roden Live nog de hoogste trede van het podium mocht beklimmen, moet Adrie Lindenman in het uiteindelijke klassement genoegen nemen met een vijfde plaats, vlak Gudo Hertog. Kannibaal Anneke Dijkstra was de beste dame op een zevende plek en op de negende plek staat de naam van de penningmeester van de organiserende Vereniging voor Volksvermaken Roden, Jaroen Cazemier. Hij fietste vanuit huis mee, terwijl voorzitter Lammert Kalfsbeek een van de prominenten op de fiets was in de Velodroom.

Groot Succes

De Lus van Roden Live met dus de Virtuele Lus van Roden was een groot succes. Vele honderden, en misschien wel meer dan duizend, kijkers op Facebook, YouTube en op Omroep Zulthe zagen niet alleen de prominenten in de Velodroom zweten en zwoegen. Er werd onder leiding van presentator Cor Rijpma ook aandachtig geluisterd naar en gelachen om de leuke anekdotes uit het wielerpeloton van oud Lus-winnaars Lammert Huitema en Marco Bos en oud Volksvermaken bestuurslid Henk Cazemier.

LUS1.0

De kijker thuis kon interactief meedoen met de LUS1.0, de online pubquiz gepresenteerd door Sieger Zoutman. Niet alleen vragen over de wielersport maar ook vragen over Roden en de Vereniging voor Volksvermaken kwamen voorbij. Verrassend is dan ook dat een team uit Marum er met de winst vandoor ging. Het team LMDM mocht het goed gevulde prijzenpakket in ontvangst nemen.

50e editie

Hoe succesvol de Lus van Roden Live ook was, de Vereniging voor Volksvermaken Roden gaat ervan uit dat het volgend jaar de 50e editie van de Lus van Roden weer gewoon voor de terrassen op de Brink in Roden kan en mag organiseren.

Top 10 Virtuele Lus

PlekNaamKM
1.Rick Otema52,6 km
2.Evert Koning51,4 km
3.Tim Weerkamp49,8 km
4.Gudo Hartog
5.Adrie Lindeman
6.jan v/d Woude
7.Anneke Dijkstra
8.Louis Prince
9.Jaroen Cazemier
10.Bart Voskamp

Uitslag LUS1.0

PlekTeamnaamPunten
1.LMDM24
2.Stoempers23
3.De Huizengaatjes22
Vive le Velo22
DréBike22
6.De Linkeballers21
Team Hi21
Larixlaan21
9.Team Doesburg20
10.Warnesies19
11.Harrie18
12.Kansloos17
The Cannondaletjes17
Kanibaal17
Jachtlaan boys17
Gezien het grote aantal deelnemende teams publiceren wij alleen de top 15. Mocht je er niet tussen staan, ben je helaas net buiten de top 15 gevallen.

Met dank aan José Reijenga en Jan van der Velde voor het mogen plaatsen van hun foto’s!