Tot onze grote spijt kan de Roder Weihnachtsmarkt a.s. zaterdag niet doorgaan. Wij hebben intensief contact gehad met de weerdeskundigen en de verwachte harde wind, windkracht 5 tot 6, maakt het niet verantwoord om de marktkramen en tenten neer te zetten. Veiligheid gaat bij ons boven alles. Er is helaas ook geen alternatieve locatie.

Wij krijgen veel reacties met eventuele uitwijklocaties en alternatieve opties. Natuurlijk hebben ook wij eerst bekeken of het verplaatsen van de Roder Weihnachtsmarkt, net als vorig jaar, een optie was. Ook wij hadden na maandenlange voorbereidingen niets liever gewild.

Echter, is het verplaatsen van de Roder Weihnachtsmarkt, meer dan alleen het verplaatsen van een paar marktkramen. Er komt veel meer bij kijken. Na lang wikken en wegen is gebleken dat een verhuizing van de Roder Weihnachtsmarkt op het gebied van organisatie, veiligheid en vergunningstechnisch niet haalbaar is. Hoe zeer wij dit zelf ook betreuren. Niet alleen voor ons, maar ook voor de standhouders die ook hun voorbereidingen hebben getroffen en het publiek.

Wij vragen hiervoor jullie begrip. Waardoor dank.

X