Het was in 2018 voor het laatst dat de Roder Weihnachtsmarkt georganiseerd kon worden en dat was al in een aangepaste vorm. Nu in het jaar 2022, na een paar jaar van afwezigheid door weersomstandigheden en iets met een virus, staat de Verenging voor Volksvermaken weer garant voor één en al gezelligheid in het centrum van Roden. In samenwerking met de Zakenkring Roden wordt er op zaterdag 10 en zondag 11 december alweer voor de 14e keer de Roder Weihnachtsmarkt georganiseerd. Ditmaal op de Brink in Roden!

Grootse kerstmarkt

De Roder Weihnachtsmarkt is al jaren een begrip in Roden èn omstreken, met circa 100 kramen, diverse koren en orkestjes en een kunstijsbaan van ruim 150 vierkante, is het één van de grootste kerstmarkten in het noorden van Nederland. Met daarbij de vele gezellige eet- en drinkgelegenheden maakt deze Weihnachtsmarkt tot een feestelijk geheel en heeft het evenement alles in zich om de vele bezoekers te vermaken.  

Tweedaagse evenement

Er is bewust gekozen om de markt met een andere opzet dan voorgaande jaren te organiseren. Het wordt een tweedaags evenement met cultuur, kunst, muziek, straattheater, vermaak, gezelligheid en een hapje & drankje. Door het evenement met een dag te verlengen, is er de gelegenheid om op de zaterdagavond die echte Duitse Weihnachtsmarkt-sfeer in het centrum van Roden te creëren. De Catharinakerk en Winsinghhof zorgen voor een idyllisch plaatje op de Brink, terwijl een lichtgevende kunstroute je naar Havezate Mensinge leidt. Met de gekozen locatie midden in het centrum van Roden en nabij de gezellig ingerichte terrassen van de Roder horeca, komt de kerstsfeer zo nog beter tot zijn recht en komt de inwendige mens niks te kort.

Klik hier voor meer informatie over de Roder Weihnachtsmarkt.