Het is alweer zes weken geleden dat tienduizenden toeschouwers genoten van het prachtige en creatieve vakwerk van vele wagenbouwers tijdens de Rodermarktparade. Gisteravond kwamen diezelfde bouwers bijeen in de grote zaal van De Pompstee waar de prijzen van de Rodermarktparade werden uitgereikt en het motto van de parade van 2019 bekend werd gemaakt.

Verlichtingsprijs
De uitslag van de Rodermarktparade was al na afloop van de middagparade bekend gemaakt. Gisteravond ontvingen de winnende bouwgroepen de daar bijhorende bekers en juryrapporten. Er was echter nog één prijs te vergeven, de verlichtingsprijs.

Die mocht G.B.S. De Rank in ontvangst nemen. “De Rank had alle elementen subtiel verlicht. Hierdoor kwam het kleurrijke geheel van de wagen goed tot zijn recht. Alle elementen van de wagen waren goed te zien door het toepassen van verlichting. Ook de Taj Mahal die overdag weinig kleur leek te hebben, was ‘s avonds mooi verlicht waardoor het geheel mooi bij de geschilderde olifanten en handgemaakte gewaden paste.” aldus de vakjury.

Motto 2019
Naast het uitreiken van de prijzen is  gisteravond ook het motto van de Rodermarktparade van 2019 bekend gemaakt:

Mythes en legendes“.

De bouwgroepen kunnen weer aan de slag. In maart 2019 worden ze alweer uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst en mogen ze hun onderwerp voor de Rodermarktparade van 2019 bekend maken.

X