De een maakte naam als meesterknecht van sprinter Jeroen Blijlevens, won etappes in zowel de Spaanse Vuelta als de Tour de France en mocht zich in 1999 en 2001 kronen tot Nederlands kampioen tijdrijden. De ander maakte furore op het ijs. Als schaatser, maar bovenal als schaatscoach van onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst waarmee hij grote successen behaalde. Zaterdag 11 juli staan Bart Voskamp en Gerard Kemkers in de Velodroom in Roden aan de start van de Virtuele Lus van Roden.

Goede benen moeten de heren wel meenemen want ze worden opgejaagd door een viertal kannibalen die geenszins van plan zijn om geruisloos mee te rijden. Sanne Bouwmeester, Marthe Roose, Floor Weerink en Anneke Dijkstra van de wielervereniging De Kannibaal uit Peize zullen de koers ongetwijfeld hard maken. Voorzitter van de organiserende Vereniging voor Volksvermaken Roden Lammert Kalfsbeek en Adrie Lindeman, de winnaar van de Lus van Roden in 2018, completeren het peloton in de Velodroom in Roden.

Sterk deelnemersveld

Een sterk deelnemersveld dus aan de start van de Virtuele Lus van Roden, het alternatief op het niet doorgaan van de “echte” Lus. ‘Daar staat de Lus van Roden normaal gesproken ook om bekend’ zegt Albertus Lieffering, voorzitter van de Lus-commissie en zichtbaar in zijn nopjes met deze grote namen aan de start. ‘En we weten natuurlijk nog niet wat er thuis allemaal van start gaat.’ waarmee Lieffering verwijst naar de mogelijkheid om zelf ook mee te doen aan de Virtuele Lus van Roden. ‘Het kan maar zo zijn dat bijvoorbeeld een Tom Dumoulin of een Steven Kruijswijk thuis op de fiets stapt en de Virtuele Lus gaat rijden. Misschien kan je later wel aan je kleinkinderen vertellen dat je samen met een Tourwinnaar hebt gekoerst.’ lacht Lieffering.

De Virtuele Lus van Roden is onderdeel van de Lus van Roden Live, een avondvullende tv-show met LUS1.0, een online pubquiz en een wielercafé. Oud Lus-winnaars Lammert Huitema en Marco Bos en oud Volksvermaker Henk Cazemier schuiven aan met smeuïge anekdotes. Voorafgaand en na afloop zal DJ SonicNoise zorgen voor een vette DJ-set. Ideaal voor de deelnemers van de Virtuele Lus om alvast de beentjes op te warmen. Vanaf 19:00 uur kun je inschakelen op omroep Zulthe, te zien via Ziggo op kanaal 43 en via KPN op kanaal 1460. Of via de Facebookpagina of het YouTube kanaal van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. 

Meedoen

Meedoen aan de Virtuele Lus van Roden kan door de Zwift Companion app te downloaden en het Zwift-account ‘Lus van Roden’ te volgen. Je ontvang vervolgens van een uitnodiging om mee te doen aan de Virtuele Lus van Roden die start om 20:10 uur. Dus zorg dat je op tijd startklaar op je fiets zit. ‘Want ook de Lus wacht op niemand!’ besluit Lieffering.

X