KINDERBOERDERIJ

Aan de Norgerweg, nabij het centrum van Roden vindt je de prachtig gratis toegankelijke Kinderboerderij van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. De Kinderboerderij heeft een theeschenkerij en een grote speeltuin waar jong en oud zich kunnen vermaken.

Openingstijden

Van 1 aprilt tot 1 oktober:
Maandag t/m vrijdag: van 09:00 uur tot 16:45 uur.
Zaterdag en zondag: van 10:00 uur tot 16:45 uur.

Van 1 oktober tot 1 april:
Maandag t/m vrijdag: van 09:00 uur tot 15:45 uur.
Zaterdag en zondag: van 11:00 uur tot 15:45 uur.

Word donateur

Aan de Norgerweg 2 in Roden vindt u een schitterende kinderboerderij waar jong en oud zich uitstekend kunnen vermaken. De kinderboerderij, die onder de vlag van de Vereniging voor Volksvermaken Roden valt, vindt u vele verschillende soorten dieren, een theeschenkerij en een speeltuin.

Voor een klein bedrag per jaar helpt u ook mee om deze fraaie kinderboerderij in stand te houden. Word donateur voor slechts € 10,- per jaar.

De Kinderboerderij met theeschenkerij en speeltuin

De kinderboerderij bestaat uit een enige landerijen met verblijven voor geiten, ezels, alpaca’s, konijnen, cavia’s, herten en wat al zo meer op een kinderboerderij voorkomt. Al deze dieren zijn aan te raken en te knuffelen en men kan zich daartussen vrijelijk bewegen.In aparte afgesloten gedeelten zijn herten, zwanen en andere watervogels, waaronder fraaie soorten eenden, te bewonderen.Daarnaast is er een fraai vogelhuis met exotische vogels.

Ook is er een speeltuin met diverse schommels, diverse wiptoestellen, glijbanen, evenwichtsbalk en klimrekken, omgeven door banken met tafels, waar de ouders een oogje in het zeil kunnen houden. Alle speeltoestellen zijn gecertificeerd en worden periodiek gekeurd.

Maar wanneer de kinderen wat groter zijn kan men gebruik maken van het theehuis met het prachtige terras. In het theehuis en op het terras zijn allerlei (niet-alcoholische) dranken en andere hapjes verkrijgbaar en kan de kinderboerderij en de speeltuin worden overzien. Bij de kinderboerderij is een heel grote parkeerplaats beschikbaar.

De dieren worden verzorgd door cliënten van Cosis en ze zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het terrein. Daarnaast is er een moestuin, een houtkloverij en een werkhok waar dingen van hout gemaakt worden voor de kinderboerderij. De cliënten van Cosis verrichten alle werkzaamheden samen met vrijwilligers en met de beheerder.

Naast de kinderboerderij vindt u de theeschenkerij. Hier kunt u terecht voor allerhande drankjes, een eenvoudige lunch en andere versnaperingen. Ook is het mogelijk om hier je verjaardagsfeestje te vieren. Een groep cliënten van Cosis is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het theehuis.

Al met al een mooi geheel, waar velen de weg inmiddels hebben gevonden.

De stichting

Het beheer van de kinderboerderij kost geld, maar toch wordt er geen entree geheven en we willen dat ook zo houden.

Elk jaar wordt door de Vereniging voor Volksvermaken een verloting gehouden, die rond de datum van de Rodermarkt (eind september) wordt opgestart en waarvan de trekking eind december plaatsvindt.

Naast de kans op een mooie prijs steunt men door het kopen van een lot ook de kinderboerderij, want de Vereniging voor Volksvermaken biedt jaarlijks de opbrengst van de verloting aan de (zuster)stichting aan. Dit bedrag besteden zij voor het beheer van de kinderboerderij.

Verder worden door de stichting bedrijven benaderd, die als sponsor willen optreden.

De uit sponsoring verkregen giften worden zoveel mogelijk gereserveerd om de speeltuin uit te breiden, waarbij de namen van de sponsorende instanties bij die speeltoestellen zullen worden vermeld. Helaas zijn speeltoestellen extreem duur, omdat zij moeten voldoen aan zware veiligheidseisen. Er worden namelijk alleen gecertificeerde toestellen geplaatst. Zodoende duurt het lang voordat er  voldoende reserves zijn.

Omdat de kinderboerderij met alle fraaie aanhorigheden voor alle Rôners (en niet Rôners) ter beschikking staat, zou het wat ons betreft hen allen ook mogen aangaan. Zo kunnen we er collectief trots op zijn.

We durven daarom iedereen te vragen om donateur te worden voor een jaarlijks klein bedrag van € 10,- tot wederopzegging.

Word donateur!

Contact gegevens stichting

Kinderboerderij Roden
Norgerweg 2
9301 JM  Roden

kinderboerderij@volksvermaken.nl

Contact gegevens theeschenkerij

Voor reserveringen of informatie
over kinderfeestjes, high tea,
vergaderingen of stages bij Cosis.

Norgerweg 2
9301 JM  Roden
050 – 5010275

theeschenkerij.reserveringen@cosis.nu