KORTEBAAN DRAVERIJ

Woensdag 29 september 2022

Eerste start 13:00 uur
Totalisator geopend 12:30 uur

De Kortebaandraverij van 2021 gaat i.v.m. de Corona-pandemie niet door

Op Woensdag 29 September 2021 vindt de 46e kortebaandraverij plaats op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt deze weg bedekt met zand, waarna er de draverij wordt gehouden. Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky’s. De kortebaan wordt onder auspiciën verreden van de Nederland draf en Rensportvereniging en inzet in het kampioenschap van Noord Nederland.

De Toegang is gratis!

Wedden bij de Totalisator

De weddenschappen die u kunt afsluiten tijdens de kortebaanwedstrijd in Roden op de woensdagmiddag van de Rodermarktfeestweek.

U kunt spelen WINNEND, PLAATS, WINSCORE DUO EN TRIO.

Klik hier voor een uitgebereide speluitleg van Runnerz!

WINNEND
Het woord zegt het al. Het paard waarop u “Winnend”heeft ingezet moet winnen, m.a.w. moet in de einduitslag nummer 1 zijn geworden. De minimum inzet is  € 1,00 en kan worden gespeeld in iedere omloop, waarin 4 of meer paarden starten.

PLAATS
Een makkelijker spel. In een veld van minimaal zes paarden moet u voorspellen welk paard bij de drie best geklasseerde eindigt in de einduitslag . Wordt het paard waarop u heeft ingezet vierde dan is de weddenschap verloren, maar is het paard van uw keuze eerste, tweede of derde, dan wint u.

DUO EN TRIO
Dit is iets moeilijker want hierbij moet de juiste uitslag van de eerste twee paarden bepalen in de einduitslag, m.a.w bij “DUO” moet u voorspellen welke paarden uiteindelijk het eerste en het tweede worden in de einduitslag en bij TRIO geld dit voor de eerste drie paarden in de einduitslag Minimum inzet per combinatie is € 0,50.

WINSCORE
OM hieraan deel te nemen, dienen op een formulier (gratis bij de mobiele kassa’s van Champions) beschikbaar) de nummers te worden aangekruist van de paarden, die door het winnen van hun ritten overgaan naar de volgende omloop.

Winnaars zijn diegene die alle paarden hebben aangekruist die overgaan naar de volgende omloop. Is dit niet het geval dan komen alle wedders in aanmerkingen, die op één na  de goede resultaten hebben voorspeld enz. Winscore kan uitsluitend in de 1e omloop worden gepeeld. Minimum inzet per formulier € 2,00

In deze variant op het Winnend-spel moet u de winnaars van twee opeenvolgende koersen goed voorspellen. De koersen waarop u dit spel kunt spelen worden speciaal in het programma aangegeven. U kunt per koers op meerdere paarden wedden. Minimum inzet € 0,50.

Programmaboekjes
Het is aan te raden een programmaboekje van Volksvermaken te kopen (bij een der bestuursleden rondom de Pompstee). Hierdoor kunt u de wedstrijd beter volgen en bijhouden. Vergeet niet een pen mee te nemen.

Veel succes!

We tellen af!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Activiteiten Rodermarkt

Rodermarkt TV

Programma Rodermarkt Feestweek

Vrijdag 23 september

Zaterdag 24 september

 Kermis op de Brink in Roden!

 Rodermarktparade
13:30 Start Middagparade
19:00 Start Avondparade

 

Zondag 25 september

 Kermis op de Brink in Roden!

10:00 – 16:00 uur: Bezichtiging 15 Rodermarktpradewagens, Albertsbaan.

Maandag 26 september

 Kermis op de Brink in Roden!

17:30 – 19:00 uur: Inschrijven Auto Oriënteringsrit, vanuit Café het Hart van Lieveren.

Dinsdag 27 september

 Kermis op de Brink in Roden!

06:00 – 13:00 uur: Paardenmarkt, Brink Roden.
09:00 – 17:00 uur: Roder Warenmarkt, centrum Roden.

Woensdag 28 september

Het laatste Kortebaan nieuws

Ronny Brandt bezorgt Mats Wester in Roden zijn eerste winst

Ronny Brandt bezorgt Mats Wester in Roden zijn eerste winst

Ronny Brandt en Mats Wester hebben woensdag de kortebaan van Roden gewonnen. Het betekende de eerste kortebaanzege van de leerlingpikeur. In de finale rekende de combinatie af met stalgenoot McSpirit en John de Leeuw. Voor Ronny Brandt was het alweer de vijfde...

Lees meer
Ervaren kortebaners blikvangers in Roden

Ervaren kortebaners blikvangers in Roden

De kortebaan in Roden heeft woensdag ‘slechts’ 20 deelnemers waar 24 combinaties zijn toegestaan. Kwalitatief heeft de organisatie echter een uitstekend deelnemersveld, met enkele absolute toppers. De aanvang op de Norgerweg is 13.00 uur. De eerste start valt...

Lees meer
Paarden Stal de Groningers in topvorm naar Roden

Paarden Stal de Groningers in topvorm naar Roden

De paarden van Stal de Groningers draven op woensdag 25 september hun thuiswedstrijd op de Norgerweg. De kortebaan van Roden is voor Michel Roggen en zijn vrienden een jaarlijks hoogtepunt. Er is hen alles aan gelegen om op deze dag te pieken. Met de vorm van hun...

Lees meer

SINTERKLAAS INTOCHT

Zaterdag 13 november

13:30 uur Heereborchplein
14:45 De Pompstee

Elk jaar nodigt de Vereniging voor Volksvermaken in samenwerking met de Zakenkring Roden de goedheiligman uit voor een rondrit door het centrum van Roden en een spectaculaire Sinterklaas-show in de grote zaal van de Pompstee in Roden. De intocht van Sinterklaas in Roden wordt omlijst met heel veel pieten, een leuke parade, muziek en natuurlijk zakken vol pepernoten.  Uiteraard gaan de kinderen allemaal met een zakje snoep naar huis.

 

De toegang is Gratis

Programma

13:00 uur – Al zingend en dansend wordt je feestelijk opgewarmd voor de komst van Sinterklaas!
13:30 uur – Sinterklaas komt te paard aan op het Heereborchplein waar hij ontvangen wordt door Burgemeester Klaas Smid. Natuurlijk komen ook de dans- en turn pieten weer mee!
13:45  uur – Sinterklaas gaat lopend door de Heerestraat waar de Pieten pepernoten uitdelen en waar spectaculaire pieten-shows plaatsvinden.
14:15  uur – Deuren van de Pompstee gaan open.
14:45 uur – Aanvang van een Spectaculaire Sinterklaasshow in de Pompstee. Na afloop krijgen alle kinderen wat lekkers mee krijgt naar huis!

Het laatste Sinterklaas nieuws

Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Zaterdag 13 november komt Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Nederland. Net als elk jaar gaat hij na de landelijke intocht direct door naar Roden om er daar met alle kinderen, een fantastische dag van te maken. Ozosnel Sinterklaas komt dit jaar weer op zijn paard...

Lees meer
Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Lieve vrienden en vriendinnen.

Door het ellendige Corona-virus kon de feestelijke intocht van Sinterklaas in Roden en het grote Sinterklaasfeest in de Pompstee dit jaar niet doorgaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet naar Roden ben gekomen. Ik heb jullie al prachtig horen zingen, Ohzosnel heeft al veel wortels gekregen en ik al heel veel mooie tekeningen gezien. De meesten van jullie hebben ook al wat lekkers in de schoen gevonden en ook pakjesavond gaat dit jaar gewoon door.

Maak een leuk filmpje met een vraag, dansje of kunstje en stuur die via What’s App naar mij toe!

Omdat de intocht in Roden niet door kon gaan, leek hij mij een heel leuk idee om elkaar online te zien. Daarom organiseer ik op zaterdag 21 november om 16:00 uur een leuke online Sinterklaasshow met muziek en dans. Deze online Sinterklaasshow wil ik graag samen met jou maken! Dus maak een leuk filmpje van 30 tot 60 seconden en stuur die voor 20 november via What’s App naar mij toe: 06 – 829 21 639.

Lees meer

We tellen af!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Sinterklaas TV

X