KORTEBAAN DRAVERIJ

Woensdag 25 september 2024

Eerste start 13:30 uur
Totalisator geopend 12:30 uur

Op Woensdag 25 September 2024 vindt de 48e kortebaandraverij plaats op de Norgerweg. Voor deze gelegenheid wordt deze weg bedekt met zand, waarna er de draverij wordt gehouden. Een kortebaandraverij is een afvalrace over 300 meter tussen paarden met wagentjes, zogenaamde sulky’s. De kortebaan wordt onder auspiciën verreden van de Nederland draf en Rensportvereniging en inzet in het kampioenschap van Noord Nederland.

De Toegang is gratis!

Wedden bij de Totalisator

De weddenschappen die u kunt afsluiten tijdens de kortebaanwedstrijd in Roden op de woensdagmiddag van de Rodermarktfeestweek.

U kunt spelen WINNEND, PLAATS, WINSCORE DUO EN TRIO.

Klik hier voor een uitgebereide speluitleg van ZEturf!

WINNEND
Het woord zegt het al. Het paard waarop u “Winnend”heeft ingezet moet winnen, m.a.w. moet in de einduitslag nummer 1 zijn geworden. De minimum inzet is  € 1,00 en kan worden gespeeld in iedere omloop, waarin 4 of meer paarden starten.

PLAATS
Een makkelijker spel. In een veld van minimaal zes paarden moet u voorspellen welk paard bij de drie best geklasseerde eindigt in de einduitslag . Wordt het paard waarop u heeft ingezet vierde dan is de weddenschap verloren, maar is het paard van uw keuze eerste, tweede of derde, dan wint u.

DUO EN TRIO
Dit is iets moeilijker want hierbij moet de juiste uitslag van de eerste twee paarden bepalen in de einduitslag, m.a.w bij “DUO” moet u voorspellen welke paarden uiteindelijk het eerste en het tweede worden in de einduitslag en bij TRIO geld dit voor de eerste drie paarden in de einduitslag Minimum inzet per combinatie is € 0,50.

WINSCORE
OM hieraan deel te nemen, dienen op een formulier (gratis bij de mobiele kassa’s van Champions) beschikbaar) de nummers te worden aangekruist van de paarden, die door het winnen van hun ritten overgaan naar de volgende omloop.

Winnaars zijn diegene die alle paarden hebben aangekruist die overgaan naar de volgende omloop. Is dit niet het geval dan komen alle wedders in aanmerkingen, die op één na  de goede resultaten hebben voorspeld enz. Winscore kan uitsluitend in de 1e omloop worden gepeeld. Minimum inzet per formulier € 2,00

In deze variant op het Winnend-spel moet u de winnaars van twee opeenvolgende koersen goed voorspellen. De koersen waarop u dit spel kunt spelen worden speciaal in het programma aangegeven. U kunt per koers op meerdere paarden wedden. Minimum inzet € 0,50.

Programmaboekjes
Het is aan te raden een programmaboekje van Volksvermaken te kopen (bij een der bestuursleden rondom de Pompstee). Hierdoor kunt u de wedstrijd beter volgen en bijhouden. Vergeet niet een pen mee te nemen.

Veel succes!

We tellen af!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Activiteiten Rodermarkt

Rodermarkt TV

Het laatste Kortebaan nieuws

Cassidy Byd favoriet voor kortebaan in Roden

Cassidy Byd favoriet voor kortebaan in Roden

Cassidy Byd heeft woensdag op papier de beste kansen op de winst tijdens de kortebaan in Roden. De ruin kwam in twee starts tot een eerste en derde plaats en maakte daarbij veel indruk. Op de Norgerweg kan de troef van de familie Baron gaan voor zijn tweede zege. De...

Lees meer
Ervaren kortebaners blikvangers in Roden

Ervaren kortebaners blikvangers in Roden

De kortebaan in Roden heeft woensdag ‘slechts’ 20 deelnemers waar 24 combinaties zijn toegestaan. Kwalitatief heeft de organisatie echter een uitstekend deelnemersveld, met enkele absolute toppers. De aanvang op de Norgerweg is 13.00 uur. De eerste start valt...

Lees meer