DE LUS VAN RODEN

Zaterdag 10 juli

*onder voorbehoud. KNWU kalender 2021 moet nog worden vastgesteld.

Vanaf 17:00 uur.

De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Grote namen als Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en plaatselijke grootheden als Marco Bos, Stefan Poutsma en Patrick van der Duin reden hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden in het centrum van Roden.

De toegang is gratis.

Uitslagen Lus van Roden 2019

Lus van Roden  Elite-Mannen/Beloften

  1. Sam Welsford
  2. Björn Bakker
  3. Cameron Scott

Download hier de volledige uitslag.

Lus van Roden Kortebaan Sprint

  1. Kelland O’Brien
  2. Ruben Hoekstra
  3. Gerrie van Lingen

Lus van Roden Junioren Koers

  1. Bodi Del Grosso
  2. Tjipke Bosma
  3. Jeffrey Cordes

Downlaod hier de volledige uitslag.

Veel sfeer, publiek en gezelligheid

De start en finish van de Lus van Roden is gelegen voor de bomvolle terrassen van de horeca op de Brink. Sportieve prestaties en gezelligheid treffen elkaar in Roden.

Internationale Sprint

Twee succesvolle evenementen van de Vereniging voor Volksvermaken Roden zijn de Lus van Roden en de Kortebaandraverij. Waarom deze twee evenementen niet combineren dacht de Lus-commissie? Daarom start er na de juniorenkoers een sprint-afval race over 350 meter met een internationaal deelnemersveld! De Australische baanwielrenploeg staat aan de start en zal zorgen voor spanning, sensatie en snelheden die oplopen tot ruim 60 kilometer per uur!

Programma

17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km

18:30 uur – Huldiging junioren

19:00 uur – Spectaculaire Sprint afvalrace!

19:30 uur – Heren Elite koers over 100 km

22:00 uur – Huldiging Heren

22:00 uur – start Knight Riders

Het laatste Lus van Roden nieuws

De Lus van Roden Live groot succes

De Lus van Roden Live groot succes

Vanuit zijn woonplaats in Leeuwarden won hij de allereerste Virtuele Lus van Roden en vanmorgen mocht Rick Ottema in de Velodroom in Roden de kampioenstrui om zijn schouders trekken. In de 70 minuten durende koers wist hij maar liefst 52,6 kilometer te fietsen, 1,2 kilometer meer dan de nummer twee Evert Koning. Tim Weerkamp moest genoegen nemen met de derde plaats met 49,8 gefietste kilometers in 70 minuten.

Lees meer
Kannibalen jagen op Bart Voskamp en Gerard Kemkers

Kannibalen jagen op Bart Voskamp en Gerard Kemkers

De een maakte naam als meesterknecht van sprinter Jeroen Blijlevens, won etappes in zowel de Spaanse Vuelta als de Tour de France en mocht zich in 1999 en 2001 kronen tot Nederlands kampioen tijdrijden. De ander maakte furore op het ijs. Als schaatser, maar bovenal als schaatscoach van onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst waarmee hij grote successen behaalde. Zaterdag 11 juli staan Bart Voskamp en Gerard Kemkers in de Velodroom in Roden aan de start van de Virtuele Lus van Roden.

Goede benen moeten de heren wel meenemen want ze worden opgejaagd door een viertal kannibalen die geenszins van plan zijn om geruisloos mee te rijden. Sanne Bouwmeester, Marthe Roose, Floor Weerink en Anneke Dijkstra van de wielervereniging De Kannibaal uit Peize zullen de koers ongetwijfeld hard maken. Voorzitter van de organiserende Vereniging voor Volksvermaken Roden Lammert Kalfsbeek en Adrie Lindeman, de winnaar van de Lus van Roden in 2018, completeren het peloton in de Velodroom in Roden.

Lees meer

Knight-Riders.nl

De Lus van Roden staat bekend om zijn spanning, sensatie, strijd, de bomvolle terrassen bij de start/finish en de gezellige sfeervolle avond die erop volgt. Niet alleen een waar spektakel voor de toeschouwers maar ook voor de renners die maar wat graag aan de start willen staan in Roden. Zo reden o.a. Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Marco Bos, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en Stefan Poutsma hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden. En nu kan jij dat rondje ook maken! Na afloop van de Lus van Roden worden de Knight Riders weggeschoten voor een nachtelijk ATB-rit. Knight-Riders is een combinatie van samen eten, koers kijken, en een nachtelijke atb-rit door de bossen van Roden en omgeving, gebouwen en dwars door de kroeg! Oftewel: sport, gezelligheid en entertainment. Bij terugkomst tegen middernacht op De Brink is de bar nog open voor een toost met je fietsmaten op de goede afloop! Meer info en inschrijven? Knight-riders.nl

Aftellen tot de Lus van Roden!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

X