DE LUS VAN RODEN

Zaterdag 10 juli 2021*

* Onder voorbehoud van de KNWU Kalender en de Coronamaatregelen.

Vanaf 17:00 uur
Op de Brink in Roden

De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Grote namen als Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en plaatselijke grootheden als Marco Bos, Stefan Poutsma en Patrick van der Duin reden hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden in het centrum van Roden.

 

De Toegang is Gratis

Programma

17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km
18:30 uur – Huldiging junioren
19:00 uur – Spectaculaire Sprint afvalrace!
19:30 uur – Heren Elite koers over 100 km
22:00 uur – Huldiging Heren
22:00 uur – start Knight Riders

Sfeer, spanning en sensatie!

De start en finish van de Lus van Roden is gelegen voor de bomvolle terrassen van de horeca op de Brink. Sportieve prestaties en gezelligheid treffen elkaar in Roden.

Het laatste Lus-nieuws

De Lus van Roden Live groot succes

De Lus van Roden Live groot succes

Vanuit zijn woonplaats in Leeuwarden won hij de allereerste Virtuele Lus van Roden en vanmorgen mocht Rick Ottema in de Velodroom in Roden de kampioenstrui om zijn schouders trekken. In de 70 minuten durende koers wist hij maar liefst 52,6 kilometer te fietsen, 1,2 kilometer meer dan de nummer twee Evert Koning. Tim Weerkamp moest genoegen nemen met de derde plaats met 49,8 gefietste kilometers in 70 minuten.

Lees meer
Kannibalen jagen op Bart Voskamp en Gerard Kemkers

Kannibalen jagen op Bart Voskamp en Gerard Kemkers

De een maakte naam als meesterknecht van sprinter Jeroen Blijlevens, won etappes in zowel de Spaanse Vuelta als de Tour de France en mocht zich in 1999 en 2001 kronen tot Nederlands kampioen tijdrijden. De ander maakte furore op het ijs. Als schaatser, maar bovenal als schaatscoach van onder andere Sven Kramer en Ireen Wüst waarmee hij grote successen behaalde. Zaterdag 11 juli staan Bart Voskamp en Gerard Kemkers in de Velodroom in Roden aan de start van de Virtuele Lus van Roden.

Goede benen moeten de heren wel meenemen want ze worden opgejaagd door een viertal kannibalen die geenszins van plan zijn om geruisloos mee te rijden. Sanne Bouwmeester, Marthe Roose, Floor Weerink en Anneke Dijkstra van de wielervereniging De Kannibaal uit Peize zullen de koers ongetwijfeld hard maken. Voorzitter van de organiserende Vereniging voor Volksvermaken Roden Lammert Kalfsbeek en Adrie Lindeman, de winnaar van de Lus van Roden in 2018, completeren het peloton in de Velodroom in Roden.

Lees meer

We tellen af!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Lus TV

Knight Riders

X