Klik hier voor meer informatie! 

Zaterdag 10 juli

*onder voorbehoud. KNWU kalender 2021 moet nog worden vastgesteld.

Vanaf 17:00 uur.

Lus van Roden

De Lus van Roden is één van de bekendste criteriums in het Noorden. Het staat vooral bekend om zijn sterke deelnemersveld, strijd en de Roner gezelligheid na afloop. Grote namen als Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en plaatselijke grootheden als Marco Bos, Stefan Poutsma en Patrick van der Duin reden hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden in het centrum van Roden.

De toegang is gratis.

Uitslagen Lus van Roden 2019

Lus van Roden  Elite-Mannen/Beloften

  1. Sam Welsford
  2. Björn Bakker
  3. Cameron Scott

Download hier de volledige uitslag

Lus van Roden Kortebaan Sprint

  1. Kelland O’Brien
  2. Ruben Hoekstra
  3. Gerrie van Lingen

Lus van Roden Junioren Koers

  1. Bodi Del Grosso
  2. Tjipke Bosma
  3. Jeffrey Cordes

Downlaod hier de volledige uitslag.

Veel sfeer, publiek en gezelligheid

De start en finish van de Lus van Roden is gelegen voor de bomvolle terrassen van de horeca op de Brink. Sportieve prestaties en gezelligheid treffen elkaar in Roden.

Internationale Sprint

Twee succesvolle evenementen van de Vereniging voor Volksvermaken Roden zijn de Lus van Roden en de Kortebaandraverij. Waarom deze twee evenementen niet combineren dacht de Lus-commissie? Daarom start er na de juniorenkoers een sprint-afval race over 350 meter met een internationaal deelnemersveld! De Australische baanwielrenploeg staat aan de start en zal zorgen voor spanning, sensatie en snelheden die oplopen tot ruim 60 kilometer per uur!

Programma

17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km

18:30 uur – Huldiging junioren

19:00 uur – Spectaculaire Sprint afvalrace!

19:30 uur – Heren Elite koers over 100 km

22:00 uur – Huldiging Heren

22:00 uur – start Knight Riders

Het laatste Lus van Roden nieuws

De Lus van Roden gaat live!

De Lus van Roden gaat live!

Hij zou voor de 50e keer verreden worden, maar ook hier zetten de Coronamaatregelen voor een streep door de rekening. Abandon voor de Lus van Roden, een van de bekendste wielercriterium van Noord-Nederland. Dit jaar wordt er geen naam toegevoegd aan het rijtje illustere Lus-winnaars met onder andere Erik Dekker, Johnny Hoogerland en Tom Jelte Slagter. En dit jaar zal het ook niet tot in de late uurtjes onrustig blijven op de sfeervolle terrassen van de horecagelegenheden op de Brink in Roden. Of toch wel?

De Lus van Roden Live
Dat de Vereniging voor Volksvermaken Roden ook in de Corona maanden haar uiterste best doet om het volk te blijven vermaken bleek wel tijdens het weekeinde van hemelvaart, in Roden beter bekend als Kleintje Rodermarkt. Met hun eigen versie van het Rodermarktlied gingen ze viral in Roden en omstreken. ‘Wij kijken als Volksvermaken altijd naar wat er wél kan in plaats van wat er niet kan, en zo kwamen we op het idee van De Lus van Roden live’, vertelt voorzitter Lammert Kalfsbeek enthousiast.

Lees meer
Tot 1 september géén evenementen!

Tot 1 september géén evenementen!

Aangezien het kabinet op 21 april jl. heeft afgekondigd dat de meeste bestaande coronamaatregelen worden verlengd en dat tot en met 1 september alle evenementen zijn afgelast, zijn wij genoodzaakt om alle evenementen die tot deze datum bij ons op de agenda staan,...

Lees meer

Knight-Riders.nl

De Lus van Roden staat bekend om zijn spanning, sensatie, strijd, de bomvolle terrassen bij de start/finish en de gezellige sfeervolle avond die erop volgt. Niet alleen een waar spektakel voor de toeschouwers maar ook voor de renners die maar wat graag aan de start willen staan in Roden. Zo reden o.a. Erik Dekker, Lammert Huitema, Allard Engels, Marco Bos, Johnny Hoogerland, Liewe Westra, Tom Jelte Slagter en Stefan Poutsma hun rondjes over het beroemde parcours van hèt criterium van het Noorden. En nu kan jij dat rondje ook maken! Na afloop van de Lus van Roden worden de Knight Riders weggeschoten voor een nachtelijk ATB-rit. Knight-Riders is een combinatie van samen eten, koers kijken, en een nachtelijke atb-rit door de bossen van Roden en omgeving, gebouwen en dwars door de kroeg! Oftewel: sport, gezelligheid en entertainment. Bij terugkomst tegen middernacht op De Brink is de bar nog open voor een toost met je fietsmaten op de goede afloop! Meer info en inschrijven? Knight-riders.nl

Aftellen tot de Lus van Roden!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

X