NIEUWS

Versierde Scholenoptocht

Versierde Scholenoptocht

Zaterdag 25 september start om 13:00 uur de eerste ronde van de Scholenoptocht. Helaas hebben we dit jaar weer geen Rodermarktparade kunnen organiseren en gelukkig is er een mooi alternatief! Iets wat begon als een idee om toch nog iets voor de scholen en dus...

Lees meer
Rodermarktkermis

Rodermarktkermis

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien! Dat kan vanaf vrijdag 24 september op het evenemententerrein aan de Norgerweg in Roden! Met weer vele leuek atracties en natuurlijk de oliebollenkraam!

Lees meer
Schrijf je nu online in voor de Auto Oriënteringsrit

Schrijf je nu online in voor de Auto Oriënteringsrit

Het is naast de kermis en de Versierde Scholenoptocht ook een activiteit van de Vereniging voor Volksvermaken Roden die tijdens de Rodermarktweek wél doorgaat: de Auto Oriënteringsrit op maandag 27 september. De twee ‘oud’ Volksvermakers Dick Bathoorn en Jan Kemkers...

Lees meer
KOM IN ACTIE EN DONEER

KOM IN ACTIE EN DONEER

De coronacrisis blijft maar doorgaan en bedrijven moeten hun deuren gesloten houden of ze mogen op een klein kiertje open. Veel bedrijven zijn al lang gesloten en sommige bedrijven worden financieel hard geraakt door de coronacrisis. Er zijn gelukkig ook bedrijven die...

Lees meer
Chocolademelk voor de Voedselbank Noordenveld

Chocolademelk voor de Voedselbank Noordenveld

Namens de Vereniging voor Volksvermaken Roden schenkt voorzitter Lammert Kalfsbeek 50 pakken chocolademelk aan de voedselbank, om de pakketten in deze dagen aan te vullen. Noordenveld telt zo'n 50 huishoudens die gebruik maken van de voedselbank, waarbij de Stichting...

Lees meer
Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Lieve vrienden en vriendinnen.

Door het ellendige Corona-virus kon de feestelijke intocht van Sinterklaas in Roden en het grote Sinterklaasfeest in de Pompstee dit jaar niet doorgaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet naar Roden ben gekomen. Ik heb jullie al prachtig horen zingen, Ohzosnel heeft al veel wortels gekregen en ik al heel veel mooie tekeningen gezien. De meesten van jullie hebben ook al wat lekkers in de schoen gevonden en ook pakjesavond gaat dit jaar gewoon door.

Maak een leuk filmpje met een vraag, dansje of kunstje en stuur die via What’s App naar mij toe!

Omdat de intocht in Roden niet door kon gaan, leek hij mij een heel leuk idee om elkaar online te zien. Daarom organiseer ik op zaterdag 21 november om 16:00 uur een leuke online Sinterklaasshow met muziek en dans. Deze online Sinterklaasshow wil ik graag samen met jou maken! Dus maak een leuk filmpje van 30 tot 60 seconden en stuur die voor 20 november via What’s App naar mij toe: 06 – 829 21 639.

Lees meer
Volksvermaken Roden erg blij met bijdragen Rabo Clubsupport

Volksvermaken Roden erg blij met bijdragen Rabo Clubsupport

De kinderboerderij aan de Norgerweg in Roden heeft gisteren tijdens de digitale finaleavond van Rabobank Clubsupport een cheque van € 2.966,43 mogen ontvangen! Voorzitter van de Kinderboerderij Herman Holland was dan ook in zijn nopjes met dit mooie bedrag. “Wij zijn bijzonder blij met de geldelijke bijdrage van de Rabobank in het kader van hun Clubsupport. Ook verheugen wij ons bijzonder dat wij als eerste geëindigd zijn want daarmee is het bijzondere draagvlak wat de kinderboerderij in de regio heeft bewezen. Dank aan alle stemmers en dank aan de Rabobank in het bijzonder.” aldus Holland die aangaf dat het bedrag gebruikt wordt voor uitbreiding en het onderhoud van de speeltoestellen.

Volksvermaken Roden
Ook de Vereniging voor Volksvermaken Roden mocht een zeer mooie en welkome digitale cheque ter waarde van € 2.670,93 in ontvangst nemen. Daarmee eindigde Volksvermaken net buiten de top 3 achter ATB Marum en de collega Volksvermakers uit Peize. “Mooi om te zien dat de leden van de Rabobank het enorm waarderen waar Volksvermaken Roden voor staat en organiseert in Roden.” vertelde een gelukkige voorzitter Lammert Kalfsbeek. “Namens de Vereniging voor Volksvermaken Roden en enorm bedankt voor jullie stem en steun!”

Lees meer

Geen Sinterklaasintocht in Roden, maar Sinterklaas komt wél!

Sinterklaas komt naar Roden, maar de gebruikelijke intocht met ontvangst op het Heereborchplein en het Sinterklaasfeest in de Pompstee gaan dit jaar niet door. Dat heeft Sinterklaas persoonlijk laten weten aan Lammert Kalfsbeek, voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken Roden, de vereniging die de jaarlijkse intocht in Roden organiseert. ‘De goedheiligman belde mij vanuit Spanje op met de mededeling dat het hem vanwege het Corona-virus niet verstandig leek om de intocht en het grote Sinterklaasfeest in de Pompstee te organiseren.’ Verteld Kalfsbeek. ‘En die mening onderstrepen wij als Volksvermaken ook.’

Geen feestelijk onthaal
Als sinds jaar en dag reden Sinterklaas en zijn pieten direct na de landelijke intocht door naar Roden, waar ze feestelijk werden onthaald op het Heerebrochplein. Na een rondrit door centrum van Roden volgde een spectaculair Sinterklaasfeest in het Pompstee. Dat gaat dus dit jaar allemaal niet door. ‘Maar…’ zo gaat Kalfsbeek verder ‘Dat er geen feestelijk onthaal is, wil niet betekenen dat Sinterklaas niet naar Roden komt. Sinterklaas komt gewoon naar Roden om ’s nachts alle schoentjes te vullen en de mooie tekeningen en wortels voor Ozosnel die in de schoenen zitten, in ontvangst te nemen.’

Lees meer
Dit jaar geen “Tientjesverloting”

Dit jaar geen “Tientjesverloting”

De Vereniging voor Volksvermaken Roden heeft naast de vele evenementen nu ook een streep moeten zetten door 64e grote verloting ten bate van de Kinderboerderij. De verloting, bij de Roners beter bekend als de “Tientjesverloting”, startte altijd tijdens de Rodermarkt Feestweek, waarna de bestuursleden van Volksvermaken Roden en vele vrijwilligers de deuren in Roden bij langs gingen om de 4.000 loten aan de man te brengen.

Onverantwoord
‘Helaas hebben we als bestuur van Volksvermaken Roden moeten besluiten om de verloting dit jaar te annuleren. In verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus, en met name het toegenomen aantal besmettingen in onze gemeente, vinden wij het onverantwoord om de loten deur aan de deur te verkopen.’ lichtte voorzitter Lammert Kalfsbeek het besluit toe.

Lees meer
Rabo ClubSupport: Stem op de Vereniging voor Volksvermaken Roden

Rabo ClubSupport: Stem op de Vereniging voor Volksvermaken Roden

Rabo ClubSupport is weer van start gegaan. Met RaboClubSupport biedt de Rabobank financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Als lid van de Rabobank bepaal jij welke vereniging een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard!

Stem daarom nu op de Vereniging voor Volksvermaken Roden!

De Vereniging voor Volksvermaken Roden organiseert jaarlijks vele grote en gratis toegankelijke evenementen zoals de Rodermarktparade, de Lus van Roden, het Hemelvaartsconcours, de Sinterklaas intocht en de Roder Weihnachtsmarkt in Roden. Daarnaast is de Vereniging voor Volksvermaken Roden eigenaar van de Kinderboerderij in Roden waar jong en oud zich vermaken. Hiermee heeft de vereniging een belangrijke rol in de Roner samenleving.

Een stem voor de Vereniging voor Volksvermaken Roden is dus een stem voor alle inwoners, jong en oud, van Roden en omstreken.

Lees meer
Corona raakt ons als bestuur van Volksvermaken

Corona raakt ons als bestuur van Volksvermaken

Bij ons werd afgelopen dinsdag bekend dat een partner van een bestuurslid positief is getest. Dit nadat de partner zich uit voorzorg preventief had laten testen vanwege werkzaamheden in de zorg. We zijn gelijk geïnformeerd en hebben volgens de RIVM richtlijnen gehandeld. Het betreffende bestuurslid is thuis gebleven.

Door ongeruste en bezorgde berichten die we ontvangen, zijn we van mening om u te informeren over het volgende. Wij willen u op de hoogte brengen dat er binnen het bestuur van de Vereniging voor Volksvermaken Roden enkele bestuursleden zijn getest op COVID-19. Naast een negatief testresultaat, zijn er helaas ook positief geteste bestuursleden.

De GGD heeft het bestuur als niet-nauwe contacten geregistreerd en als zodanig benaderd. Uit voorzorg hebben daarom namelijk ook andere bestuursleden zich preventief laten testen, zonder dat er medische klachten waren. Dit voor de algemene gezondheid van derden.

Lees meer
Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Voor veel van zijn trouwe klanten was het dit jaar niet mogelijk om naar de kermis te komen voor een zakje overheerlijke oliebollen. En dus kwam Chris Spelbrink van de Spelbrink Gebak & Specialiteiten-kraam met het idee om de oliebollen naar zijn trouwen klanten te brengen. En zo verlieten afgelopen maandag enkele honderden oliebollen de kraam van Spelbrink en werden ze door het bestuur van Volksvermaken uitgedeeld aan de bewoners van de Noorderkoorn, Hullen en Vasalis.

Rodermarktgevoel
Toch nog een beetje Rodermarktgevoel voor deze bewoners, die maar wat blij waren met de geste van Spelbrink. Al hopen ze volgend jaar weer zelf een zakje op te kunnen halen en bij de horeca een Rodermarkt-borreltje te kunnen drinken.

Lees meer
Familie Everts winnaar van de Auto Oriënteringsrit

Familie Everts winnaar van de Auto Oriënteringsrit

De familie Everts uit Nieuw Roden heeft gisteravond de Auto Oriënteringsrit van de Vereniging voor Volksvermaken Roden gewonnen. De strijd om de Harm Hingstmanbokaal barste al bij de inschrijving los, de 120 beschikbare starttijden waren al snel uitverkocht. Maandagavond om 18:00 uur ging de eerste auto van start voor de puzzeltocht over 27 kilometer. De Auto Oriënteringsrit startte i.v.m. de Corona-regels niet vanuit Lieveren maar Corona-proof vanaf de parkeerplaats tegenover het evenemententerrein. De uitleg en uitslag werden na afloop live uitgezonden op het Facebookkanaal van Volksvermaken.

Alles gemist
De familie Everts deed voor de eerste keer mee aan de puzzeltocht, ook dit jaar weer uitgezet door Dick Bathoorn en Jan Kemkers, en heeft de gehele toch in het donker gereden. Vanmiddag namen ze op het terras van Hotel-Eetcafé Onder de Linden hun eerste prijs en de grote Harm Hingstman-wisselbokaal in ontvangt. ‘We hadden het niet verwacht en we hadden echt het idee dat we alles gemist hadden’ was hun eerste reactie.

Lees meer
Jan Ligthartstraat wint de straatverlichtingsprijs

Jan Ligthartstraat wint de straatverlichtingsprijs

Toch nog feestelijke sferen in Roden met de straatverlichtingsprijs van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. ‘Zoals het hele jaar hebben wij gekeken naar wat er wél kan in plaats van wat er niet kan en de straatverlichtingsprijs kan natuurlijk in Corona gewoon doorgaan.’ verteld voorzitter Lammert Kalfsbeek. ‘Ook dat is een stukje vermaak voor de inwoners van Roden en omstreken, maar natuurlijk ook voor de deelnemende straten zelf. Zij hebben echt hun best gedaan om er een sfeervol geheel van te maken.’

Straatbarbecue
Vele straten in Roden waren en zijn mooi verlicht en brengen je ondanks alles toch in de Rodermarktsfeer. Een vakjury, bestaande uit Jeffrey Linker, Paul Huizenga en Jurgen Terlouw, heeft de verlichte straten beoordeeld en de Jan Ligthartstraat uitgroepen tot winnaar. Zij mogen een straatbarbecue ter waarde van €250,- in ontvangst nemen.

Lees meer
De inschrijving voor de Auto Oriënteringsrit is gesloten! Het maximum aantal deelnemers bereikt!

De inschrijving voor de Auto Oriënteringsrit is gesloten! Het maximum aantal deelnemers bereikt!

De inschrijving voor de Auto Oriënteringsrit van de Vereniging voor Volksvermaken Roden op maandag 21 september is gesloten. Vrijdagavond heeft de 120e auto zich ingeschreven en daarmee is het maximum aantal deelnemers bereikt. Het is tevens ook een nieuw record! Nog nooit deden er zoveel auto’s mee aan de door Jan Kemkers en Dick Bathoorn uitgezette puzzelrit.

De eerste auto van de Auto Oriënteringsrit start maandagavond om 18:00 uur vanaf de parkeerplaats tegenover het evenemententerrein in Roden. Na afloop wordt de uitleg live op Facebook uitgezonden.

Lees meer

Blijft op de hoogte!

Volg ons via onze social media kanalen!

X