Al vele jaren is er op tweede Paasdag bij Onder de Linden het traditionele neutje schieten. Een activiteit waar jong en oud het tegen elkaar opneemt.

Gelukkig leeft deze Drents-Groningse traditie nog steeds in Roden. Dit folkloristisch spelletje houden we dan ook graag in ere. We gaan het wederom op een ludieke en prestatiegerichte manier aanpakken, door er een Noord Nederlands Kampioenschap van te maken. Dit houdt het voor jong en oud aantrekkelijk denken wij. Daarmee verwachten we dat deze mooie traditie nog door vele generaties wordt doorgegeven.

Het Noord Nederland Kampioenschap wordt een evenement dat naast een hoop gezelligheid, een stukje competitie en een vleugje strijd gaat krijgen. Eigenlijk neutje schieten zoals het ooit bedoeld is!

Het kampioenschap is opgedeeld in drie categorieën: jeugd t/m 12 jaar, jongeren van 13 t/m 17 jaar en volwassen. Voor elke categorie zijn er voor de 3 hoogst geëindigde prijzen. Daarnaast mag de nummer 1, zich een jaar lang Noord Nederlands Kampioen noemen!

Lees meer