RODERMARKT FEESTWEEK

24 t/m 29 september

Rondom de 4e dinsdag in september staat Roden op z’n kop. Sinds jaar en dag vieren wij in de Roden de Rodermarkt Feestweek, bekend tot in de weide omgeving van Roden. Dagelijks weten tienduizenden bezoekers het centrum van Roden in de kop van Drenthe te vinden voor een week lang vertier. De Jaarbeurs van het Noorden met grote feesttent, de kermis op de Brink, de Rodermarktparade en de Kortebaandraverij zijn maar een paar van de vele ingrediënten van deze feestelijke week. Er is elke dag livemuziek in vele horecagelegenheden op de Brink in Roden en natuurlijk de dag waar het allemaal omdraait: De dinsdag met de Roder waren- en paardenmarkt.

 

De Toegang is Gratis

Programma Rodermarkt Feestweek

Vrijdag 24 september

Zaterdag 25 september

 Kermis op de Brink in Roden!

 Rodermarktparade
13:30 Start Middagparade
19:00 Start Avondparade

 

Zondag 26 september

 Kermis op de Brink in Roden!

10:00 – 16:00 uur: Bezichtiging 15 Rodermarktpradewagens, Albertsbaan.

Maandag 27 september

 Kermis op de Brink in Roden!

17:30 – 19:00 uur: Inschrijven Auto Oriënteringsrit, vanuit Café het Hart van Lieveren.

Dinsdag 28 september

 Kermis op de Brink in Roden!

06:00 – 13:00 uur: Paardenmarkt, Brink Roden.
09:00 – 17:00 uur: Roder Warenmarkt, centrum Roden.

Woensdag 29 september

Het laatste Rodermarkt nieuws

Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Voor veel van zijn trouwe klanten was het dit jaar niet mogelijk om naar de kermis te komen voor een zakje overheerlijke oliebollen. En dus kwam Chris Spelbrink van de Spelbrink Gebak & Specialiteiten-kraam met het idee om de oliebollen naar zijn trouwen klanten te brengen. En zo verlieten afgelopen maandag enkele honderden oliebollen de kraam van Spelbrink en werden ze door het bestuur van Volksvermaken uitgedeeld aan de bewoners van de Noorderkoorn, Hullen en Vasalis.

Rodermarktgevoel
Toch nog een beetje Rodermarktgevoel voor deze bewoners, die maar wat blij waren met de geste van Spelbrink. Al hopen ze volgend jaar weer zelf een zakje op te kunnen halen en bij de horeca een Rodermarkt-borreltje te kunnen drinken.

Lees meer
Familie Everts winnaar van de Auto Oriënteringsrit

Familie Everts winnaar van de Auto Oriënteringsrit

De familie Everts uit Nieuw Roden heeft gisteravond de Auto Oriënteringsrit van de Vereniging voor Volksvermaken Roden gewonnen. De strijd om de Harm Hingstmanbokaal barste al bij de inschrijving los, de 120 beschikbare starttijden waren al snel uitverkocht. Maandagavond om 18:00 uur ging de eerste auto van start voor de puzzeltocht over 27 kilometer. De Auto Oriënteringsrit startte i.v.m. de Corona-regels niet vanuit Lieveren maar Corona-proof vanaf de parkeerplaats tegenover het evenemententerrein. De uitleg en uitslag werden na afloop live uitgezonden op het Facebookkanaal van Volksvermaken.

Alles gemist
De familie Everts deed voor de eerste keer mee aan de puzzeltocht, ook dit jaar weer uitgezet door Dick Bathoorn en Jan Kemkers, en heeft de gehele toch in het donker gereden. Vanmiddag namen ze op het terras van Hotel-Eetcafé Onder de Linden hun eerste prijs en de grote Harm Hingstman-wisselbokaal in ontvangt. ‘We hadden het niet verwacht en we hadden echt het idee dat we alles gemist hadden’ was hun eerste reactie.

Lees meer
Jan Ligthartstraat wint de straatverlichtingsprijs

Jan Ligthartstraat wint de straatverlichtingsprijs

Toch nog feestelijke sferen in Roden met de straatverlichtingsprijs van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. ‘Zoals het hele jaar hebben wij gekeken naar wat er wél kan in plaats van wat er niet kan en de straatverlichtingsprijs kan natuurlijk in Corona gewoon doorgaan.’ verteld voorzitter Lammert Kalfsbeek. ‘Ook dat is een stukje vermaak voor de inwoners van Roden en omstreken, maar natuurlijk ook voor de deelnemende straten zelf. Zij hebben echt hun best gedaan om er een sfeervol geheel van te maken.’

Straatbarbecue
Vele straten in Roden waren en zijn mooi verlicht en brengen je ondanks alles toch in de Rodermarktsfeer. Een vakjury, bestaande uit Jeffrey Linker, Paul Huizenga en Jurgen Terlouw, heeft de verlichte straten beoordeeld en de Jan Ligthartstraat uitgroepen tot winnaar. Zij mogen een straatbarbecue ter waarde van €250,- in ontvangst nemen.

Lees meer
X