RODERMARKT FEESTWEEK

24 t/m 29 september

i.v.m. de Corona-pandemie een aangepast programma

Rondom de 4e dinsdag in september staat Roden op z’n kop. Sinds jaar en dag vieren wij in de Roden de Rodermarkt Feestweek, bekend tot in de weide omgeving van Roden. Dagelijks weten tienduizenden bezoekers het centrum van Roden in de kop van Drenthe te vinden voor een week lang vertier. De Jaarbeurs van het Noorden met grote feesttent, de kermis op de Brink, de Rodermarktparade en de Kortebaandraverij zijn maar een paar van de vele ingrediënten van deze feestelijke week. Er is elke dag livemuziek in vele horecagelegenheden op de Brink in Roden en natuurlijk de dag waar het allemaal omdraait: De dinsdag met de Roder waren- en paardenmarkt.

 

De Toegang is Gratis

Programma Rodermarkt Feestweek

Vrijdag 24 september

Zaterdag 25 september

 Kermis in Roden!

Scholenparade!

Zondag 26 september

Maandag 27 september

 Kermis op de Brink in Roden!

17:30 – 19:40 uur: Auto Oriënteringsrit, vanuit Lieveren.

Dinsdag 28 september

Het laatste Rodermarkt nieuws

Prijsuitreiking Auto-oriënteringsrit

Prijsuitreiking Auto-oriënteringsrit

Vanmorgen namen de winnaars van de auto-oriënteringsrit op het terras van Hotel-Eetcafé Onder de Linden hun eerste prijs en de grote Harm Hingstman-wisselbokaal in ontvangt. ‘We hadden niet gedacht dat we het zo goed hadden gedaan. Voor ons gevoel misten we nog best...

Lees meer
Schrijf je nu online in voor de Auto Oriënteringsrit

Schrijf je nu online in voor de Auto Oriënteringsrit

Het is naast de kermis en de Versierde Scholenoptocht ook een activiteit van de Vereniging voor Volksvermaken Roden die tijdens de Rodermarktweek wél doorgaat: de Auto Oriënteringsrit op maandag 27 september. De twee ‘oud’ Volksvermakers Dick Bathoorn en Jan Kemkers...

Lees meer
Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Chris Spelbrink en Volksvermaken verrassen bewoners Noorderkroon, De Hullen en Vasalis met overheerlijke oliebollen

Voor veel van zijn trouwe klanten was het dit jaar niet mogelijk om naar de kermis te komen voor een zakje overheerlijke oliebollen. En dus kwam Chris Spelbrink van de Spelbrink Gebak & Specialiteiten-kraam met het idee om de oliebollen naar zijn trouwen klanten te brengen. En zo verlieten afgelopen maandag enkele honderden oliebollen de kraam van Spelbrink en werden ze door het bestuur van Volksvermaken uitgedeeld aan de bewoners van de Noorderkoorn, Hullen en Vasalis.

Rodermarktgevoel
Toch nog een beetje Rodermarktgevoel voor deze bewoners, die maar wat blij waren met de geste van Spelbrink. Al hopen ze volgend jaar weer zelf een zakje op te kunnen halen en bij de horeca een Rodermarkt-borreltje te kunnen drinken.

Lees meer
X