SINTERKLAAS INTOCHT

Zaterdag 13 november

13:30 uur Heereborchplein
14:45 De Pompstee

Elk jaar nodigt de Vereniging voor Volksvermaken in samenwerking met de Zakenkring Roden de goedheiligman uit voor een rondrit door het centrum van Roden en een spectaculaire Sinterklaas-show in de grote zaal van de Pompstee in Roden. De intocht van Sinterklaas in Roden wordt omlijst met heel veel pieten, een leuke parade, muziek en natuurlijk zakken vol pepernoten.  Uiteraard gaan de kinderen allemaal met een zakje snoep naar huis.

 

De toegang is Gratis

Programma

13:00 uur – Al zingend en dansend wordt je feestelijk opgewarmd voor de komst van Sinterklaas!
13:30 uur – Sinterklaas komt te paard aan op het Heereborchplein waar hij ontvangen wordt door Burgemeester Klaas Smid. Natuurlijk komen ook de dans- en turn pieten weer mee!
13:45  uur – Sinterklaas gaat lopend door de Heerestraat waar de Pieten pepernoten uitdelen en waar spectaculaire pieten-shows plaatsvinden.
14:15  uur – Deuren van de Pompstee gaan open.
14:45 uur – Aanvang van een Spectaculaire Sinterklaasshow in de Pompstee. Na afloop krijgen alle kinderen wat lekkers mee krijgt naar huis!

Het laatste Sinterklaas nieuws

Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Zaterdag 21 november 2020: Online Sinterklaasshow op Facebook!

Lieve vrienden en vriendinnen.

Door het ellendige Corona-virus kon de feestelijke intocht van Sinterklaas in Roden en het grote Sinterklaasfeest in de Pompstee dit jaar niet doorgaan. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet naar Roden ben gekomen. Ik heb jullie al prachtig horen zingen, Ohzosnel heeft al veel wortels gekregen en ik al heel veel mooie tekeningen gezien. De meesten van jullie hebben ook al wat lekkers in de schoen gevonden en ook pakjesavond gaat dit jaar gewoon door.

Maak een leuk filmpje met een vraag, dansje of kunstje en stuur die via What’s App naar mij toe!

Omdat de intocht in Roden niet door kon gaan, leek hij mij een heel leuk idee om elkaar online te zien. Daarom organiseer ik op zaterdag 21 november om 16:00 uur een leuke online Sinterklaasshow met muziek en dans. Deze online Sinterklaasshow wil ik graag samen met jou maken! Dus maak een leuk filmpje van 30 tot 60 seconden en stuur die voor 20 november via What’s App naar mij toe: 06 – 829 21 639.

Lees meer

Geen Sinterklaasintocht in Roden, maar Sinterklaas komt wél!

Sinterklaas komt naar Roden, maar de gebruikelijke intocht met ontvangst op het Heereborchplein en het Sinterklaasfeest in de Pompstee gaan dit jaar niet door. Dat heeft Sinterklaas persoonlijk laten weten aan Lammert Kalfsbeek, voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken Roden, de vereniging die de jaarlijkse intocht in Roden organiseert. ‘De goedheiligman belde mij vanuit Spanje op met de mededeling dat het hem vanwege het Corona-virus niet verstandig leek om de intocht en het grote Sinterklaasfeest in de Pompstee te organiseren.’ Verteld Kalfsbeek. ‘En die mening onderstrepen wij als Volksvermaken ook.’

Geen feestelijk onthaal
Als sinds jaar en dag reden Sinterklaas en zijn pieten direct na de landelijke intocht door naar Roden, waar ze feestelijk werden onthaald op het Heerebrochplein. Na een rondrit door centrum van Roden volgde een spectaculair Sinterklaasfeest in het Pompstee. Dat gaat dus dit jaar allemaal niet door. ‘Maar…’ zo gaat Kalfsbeek verder ‘Dat er geen feestelijk onthaal is, wil niet betekenen dat Sinterklaas niet naar Roden komt. Sinterklaas komt gewoon naar Roden om ’s nachts alle schoentjes te vullen en de mooie tekeningen en wortels voor Ozosnel die in de schoenen zitten, in ontvangst te nemen.’

Lees meer

We tellen af!

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Sinterklaas TV

X