Zaterdag 18 november komt Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Nederland. Na de landelijke intocht gaan ze direct door naar Roden om er daar met alle kinderen, een fantastische dag van te maken.

Ontvangst

Wethouder Kirsten Ipema en voorzitter Lammert Kalfsbeek ontvangen de Sint rond 13:30 uur in het centrum van Roden, op de Albertsbaan. Natuurlijk komen ook dit jaar zijn dans- en turn pieten weer mee die er samen met jou een leuk feest van gaan maken! Hopelijk is het ontvangst gezamenlijk met vele kinderen, zodat Sinterklaas hartelijk kan worden toegezongen.

Spectaculaire Sinterklaasshow

Na een hartelijke ontvangst volgt er een wandeling door het centrum van Roden en kan je Sinterklaas begroeten en word je door de pieten overladen met pepernoten. Vervolgens gaat Sinterklaas naar de Pompstee en begint daar om 14:30 uur een spectaculaire Sinterklaasshow vol acrobatiek, muziek en dans! Daar moet je echt bij zijn!

Glutenvrije Piet

Aan de intocht van Sinterklaas in Roden doet ook dit jaar een Glutenvrije Piet mee. Deze Piet voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije kruidnoten. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een schort met het logo van de Glutenvrije Piet. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over de intocht.