De Lus van Roden, hét wielercriterium van het noorden staat al bekend om zijn spanning, sensatie en harde koers om de felbegeerde premies, en daar komt nu ook nog een spectaculaire Kortebaan sprint bij!

1 tegen 1

Twee succesvolle evenementen van de Vereniging voor Volksvermaken Roden zijn de Lus van Roden en de Kortebaandraverij. Waarom deze twee evenementen niet combineren dacht de Lus-commissie? Daarom start er na de juniorenkoers een sprint-afval race. Er staan twaalf renners aan de start van de sprint over 350 meter. De renners sprinten één tegen één en degene die wint gaat door naar de volgende ronde. In de tweede ronde strijden de zes overgebleven renners tegen elkaar. In de derde ronde wordt er een verliezer bijgeloot om weer een even aantal renners te krijgen. De laatste vier renners strijden om een plek in de finale waarin de grote winnaar bepaald wordt.

Internationaal deelnemersveld

Met de Australische baanwielerploeg staat er een heus internationaal deelnemersveld aan de start. Daarnaast doet ook Nederlands kampioen Wim Stroetinga mee en als hij op tijd fit is zal ook “local hero” en ambassadeur van de Lus van Roden Patrick van der Duin mee gaan sprinten om de titel. Kortom, een en al spanning, sensatie en snelheden die oplopen tot ruim 60 kilometer per uur.

Programma

Zaterdag 13 juli 2019
17:00 uur – Juniorenkoers over 65 km
18:30 uur – Huldiging junioren
19:00 uur – Spectaculaire Sprint afvalrace!
19:30 uur – Heren Elitie koers over 100 km
22:00 uur – Huldiging Heren
22:00 uur – start Knight Riders

X