Net als bij de vele evenementen ging er begin dit jaar ook een streep door de 82e Algemene Ledenvergadering van de Vereniging voor Volksvermaken Roden. Gisteravond werden de leden van de vereniging alsnog opgeroepen om het jaar 2019 te evalueren, het bestuur decharge te verlenen en een nieuwe penningmeester te benoemen.

Ploppende beugels

In de grote zaal van Hotel-Eetcafé Onder de Linden had het geluid van ploppende beugels had plaats gemaakt voor het geluid van de pomp met desinfecterende handgel. Geen beugelavond, geen officieuze opening van de Rodermarkt Feestweek, geen evenemententap in het midden van de zaal, maar een algemene ledenvergadering met stoelen op anderhalve meter afstand en kopjes koffie op de tafel in plaats van plastic bekers bier.

Veerkracht

Voorzitter Lammert Kalfsbeek opende de vergadering met een moment van stilte voor de leden die in het afgelopen jaar zijn ontvallen en blikte terug op een zeer mooi en succesvol jaar 2019. Een jaar dat in schril contrast staat met 2020. Ondanks de vele afgelastingen roemde Kalfsbeek ook de veerkracht van de vereniging in Corona tijd. Weliswaar geen Kleintje Rodermarkt en Lus van Roden in het centrum van het dorp, maar de vereniging zorgde wel voor online vermaak met het Co-Rodermarktlied en de virtuele Lus van Roden.

Vanzelfsprekendheidje

Ook aftredend penningmeester Jaroen Cazemier blikte terug op een succesvol 2019. De uitgaven bleven keurig binnen de begroting en ook voor 2020 werd er, ondanks Corona, een sluitende begroting gepresenteerd. Al is het jaar ook alweer bijna om. Na de uiteenzetting van de cijfers werd Cazemier uitvoerig bedankt door voorzitter Kalfsbeek, die ook nog opmerkte dat er na 55 jaar geen Cazemier meer in het bestuur van Volksvermaken zit. Cazemier nam in 2016 het penningmeesterschap over van Henk Halsema en doet na vier jaar een stapje terug, maar zal zeker bij de vereniging betrokken blijven. Een vanzelfsprekendheidje voor oud-bestuursleden. Andre Postema werd door de vergadering benoemd als zijn opvolger.

Vraagtekens

De punten van de agenda werden snel bij langs gelopen en veel vragen uit de zaal kwamen er niet. Een teken dat de vereniging het goed doet. Het hoogtepunt van de vergadering was dan ook het moment dat Jantje Baard oud-bestuurslid en erelid Johan Baard zijn huissleutels kwam brengen. Of was dat dan toch agendapunt 13? De welbekende vraagtekens op de agenda werden oud Lus van Roden-miss Ans van Gastel en de nieuwbakken penningmeester Andre Postema vakkundig verloot, waarna de vergadering werd afgesloten met een drankje en een bitterbal. 

Ook lid worden van de Vereniging voor Volksvermaken Roden en daarmee de vele gratis toegankelijke evenementen in Roden ondersteunen? Vul snel het aanmeldformulier in op Volksvermaken.nl/word-lid.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/r8NVdUxeJmo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

X