Zaterdag 16 november komt Sinterklaas en zijn pieten weer aan in Nederland. Net als elk jaar gaat hij na de landelijke intocht direct door naar Roden om er daar met alle kinderen, een fantastische dag van te maken.

Americo

Sinterklaas komt dit jaar niet per koets maar op zijn paard Americo naar Roden! Hij zal met zijn gezelschap rond 13:30 uur op het Hereborchplein in het winkelhart van Roden arriveren. Daar wordt hij ontvangen door burgemeester Klaas Smid. Natuurlijk komen ook dit jaar zijn dans- en turn pieten weer mee die er samen met jou een leuk feest van gaan maken!

Spectaculaire Sinterklaasshow

Na een wandeling door de Herestraat waarin van alles gaat gebeuren, je Sinterklaas een handje kan geven en je door de pieten overladen wordt met pepernoten, gaat Sinterklaas naar de Pompstee. Daar begint om 14:45 uur een spectaculaire Sinterklaasshow vol acrobatiek, muziek en dans! Daar moet je echt bij zijn!

Glutenvrije Piet

Aan de intocht van Sinterklaas in Roden doet dit jaar, na het grote landelijke succes van 2017 en 2018, een Glutenvrije Piet mee. Deze Piet voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije kruidnoten. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een schort met het logo van de Glutenvrije Piet. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen een tekening downloaden om een vlag te maken. Met de vlag herkent de Glutenvrije Piet de kinderen. De kruidnoten die de Glutenvrije Piet bij zich heeft, worden vooraf met zorg verpakt in kleine zakjes, zodat er geen kruisbesmetting met het reguliere strooigoed kan ontstaan.

Kleurplaat

Print de kleurplaat uit en kleur hem mooi in. Daarna kan je hem aan je pietenmuts hangen of er een vlaggetje van maken. Dan kan de Glutenvrije Piet ook goed zien dat jij graag de glutenvrije kruidnoten wilt! Je kan ook de glutenvrije vlag downloaden en er zelf een vlag van maken. Verwacht je slecht weer? Dan is lamineren een uitkomst.

X