Cassidy Byd heeft woensdag op papier de beste kansen op de winst tijdens de kortebaan in Roden. De ruin kwam in twee starts tot een eerste en derde plaats en maakte daarbij veel indruk. Op de Norgerweg kan de troef van de familie Baron gaan voor zijn tweede zege. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

In Nootdorp won Cassidy Byd nog met een voorgift van vijf meter. In Purmerend was hij vanaf de basisafstand wellicht nog beter. Hij klopte onder andere Chief One van gelijk af en ging met zevenmijlslaarzen op weg naar de winst. In de halve finale maakte de pupil van trainer Caroline Aalbers echter twee galoppades na de start en vergooide daarmee zijn kansen. Zonder fouten heeft Cassidy Byd samen met pikeur John Dekker een eerste kans.

Stal de Groningers op oorlogssterkte

In de eerste omloop heeft hij zwaar geloot. Ook tegenstander Jocke Cane maakte indruk in Purmerend. Bij hem ging het echter in de derde omloop mis door een galoppade op het beslissende moment. Rick Wester was die dag zijn pikeur. In Roden neemt hij voor de tweede keer plaats achter de winnaar van de kortebaan in Zwanenburg.

Stal de Groningers is traditiegetrouw op oorlogssterkte in Roden. Archange de Jiel en Demi Veenstra koersen wat ongelukkig. Met de vorm lijkt echter niets mis. In Roden kan de ruin zijn vijfde zege uit zijn carrière behalen. Met Ronny Brandt heeft Veenstra ook de titelverdediger voor de kar. Chief One en Coktail Bar zijn de andere kanshebbers van eigenaar Michel Roggen, die het seizoen van 2022 domineert.

Deelnemersveld en tips

Het volledige deelnemersveld met zestien paarden is te bekijken op de website www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de liefhebbers van een weddenschap hun voordeel mee kunnen doen.