Tijdens het Hemelvaartconcours Roden staan er ook dit jaar weer vele paardensporten op het programma. Op Hemelvaart-donderdag is er het grote concours hippique springen op het evenementen terrein aan de Norgerweg en dressuur op het terrein van de Havenzate Mensinge. Op zaterdag mag de allerkleinste jeugd zijn of haar kunsten laten zien bij meerdere Bixi-rubrieken, is er een Kür op muziek en wordt er een Oriënteringsrit voor pony’s en paarden georganiseerd. Op zondag vind het Concours Hippique Tuigpaarden plaats op het evenemententerrein, met leuke en spectaculaire showrubrieken en op het terrein van de Havenzate Mensinge, zijn er Men-wedstrijden.

Naast het Hemelvaartconcours organiseert de Vereniging voor Volksvermaken Roden rondom Hemelvaart nog tal andere evenementen en is er als vanouds een grote kermis op de Brink en is er bij de horeca de gehele week livemuziek. Kortom er is van alles te doen voor jong en oud!

Op Hemelvaartsdag staat er in het centrum van Roden vanaf 10.00 uur een braderie, met muziek en gezelligheid op de vele terrassen bij de horeca en is er ’s middags leuke autopuzzelrit.  De start is bij de Kinderboerderij aan de Norgerweg in Roden, de rit leidt je door de prachtige omgeving van Roden en duurt circa 2,5 uur en is ongeveer 40 kilometer lang.

Op zondag wordt het gezellige weekend afgesloten met maar liefst 15 verschillende rubrieken bij het Concours Hippique tuigpaarden, waaronder een Bierbattle race, waar twee paardrijverenigingen het tegen elkaar gaan opnemen. En zijn er twee spetterende shows van één van de langst bestaande sambabands in Nederland, Batedeira. Aanvullend op het programma van de paardensport, is er een Menconcours met Dressuur en Vaardigheden, die van vanaf 10 uur op het terrein aan de Windgat wordt gehouden. Ook is er dit jaar weer een Oldtimer Tractoren rit en na de rit zijn deze te bezichtigen op de Brink te Roden.

Tussen 13:00 en 14:00 uur kunnen liefhebbers voor een mooie fietstocht zich op het evenemententerrein aan de Norgerweg inschrijven voor een prachtige route door de mooie natuurrijke omgeving van Roden. Er zijn drie verschillende routes, variërend van 20 tot 40 kilometer en eenmaal terug in Roden wacht u nog een gezellige middag bij het Concours Hippique Tuigpaarden, op een van de vele sfeervolle terrassen of op de kermis op de Brink in Roden. Naast het bezichtigen van oude tractoren, wordt deze middag in samenwerking met de horeca en Sunday Cruisers gevuld met rock and roll en Rockabilly muziek , USA cars tot 1962 en dat door het hele centrum van Roden.