Na twee jaren een proef met de korte baan sprint, nemen we nu een serieuze stap in deze sprint wedstrijd.

Afgelopen jaren hebben wij als organisator van het publiek vele positieve reactie mogen ontvangen op dit nieuwe format en dat is de reden dat er na afloop van de 51ste Lus van Roden deze spectaculaire wedstrijd wordt gehouden.

Over een afstand van goed 300 meter sprinten er 2 renners één op één tegen elkaar en gaat de winnaar van de rit door naar de volgende ronde. We starten met 16 renners, waarvan er uiteindelijk na de eerste ronde er 8 overblijven. Hiervan blijven na de tweede ronde 4 renners over. Deze 4 renner gaan uitmaken wie er de grote finale zal rijden en wie de troost finale. Winnaars van de derde ronde strijden in de finale voor de winst en de verliezers van de derde ronde strijden voor plek 3 en 4.

Het publiek kan zaterdag ook een beetje meedoen en voorspellen wie er wint. De winnaar van dit spel, kan ook een mooie prijs in ontvangst nemen.

Tijdens de Lus van Roden, die om 19 uur van start gaat met de Elite koers, worden de sprinters en volgorde van de sprints bekend gemakt en kan je je voorspelling voor het eindpodium doen!